Nyheter

Kommunal sätter press på Löfven

2013-03-06
Kommunal nöjer sig inte med Stefan Löfvens besked om heltidsarbete.
— Det är dags att Socialdemokraterna levererar heltid till den offentliga sektorns kvinnor. Det går inte att prata om heltidsfrågan och sedan inte agera, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare.
Läs mer

Ombud stängdes av efter kritik

2013-03-06
Arbetsplatsombudet Atbin Kyan stängdes av med omedelbar verkan från sin arbetsplats vid ett LSS-boende i Partille. Han hade öppet kritiserat sin arbetsgivare i ett brev till kommunens politiker. Ytterligare en person stängdes av efter att ha hållit med om innehållet i brevet.
Läs mer

Dålig luft ger anställda utslag

2013-03-06
Stress och dålig luft som ger utslag. Lunds kommun har byggt om Högevallsbadet för 320 miljoner kronor — men personalens arbetsmiljö blev inte bra. Nu kräver Kommunal förbättringar.
Läs mer

Odlare prisas för minskad stress

2013-03-06
En potatisodlare på Gotland får lantbrukets arbetsmiljöpris, som Kommunal är med och delar ut. Stora Tollby trädgård får priset för att de förebygger stress i arbetet.
— Det minskar stressen att vi lagar maskinerna så fort de går sönder. Det är nog en stor skillnad från många andra gårdar, säger kommunalaren Peter Bjersander som jobbar på gården.
Läs mer

Fler kan få del av inkomstförsäkring

2013-03-06
Kommunal hoppas att fler visstidsanställda medlemmar ska få del av inkomstförsäkringen genom en regelförändring.
Kravet på att den som söker inkomstförsäkringen inte får ha varit arbetslös under en period av 12 månader innan, slopades den 1 januari i år.
Läs mer

Arriva bryter mot tomgångsregler

2013-03-06
Arriva har satt i system att tomgångsköra sina bussar i garagen, skriver Svenska Dagbladet. Förarna har så pressade scheman att de inte hinner starta bussarna själva.
Läs mer

Filmrecension

Den gröna cykeln

2013-03-06
Drama i regi av Haifaa Al Mansour med bland andra Mariam Alkohzaim och Reem Abdullah.
Läs mer