I mitten av 1800-talet i den amerikanska södern, blir plötsligt slaven Django friköpt av en tandläkare med tyskt ursprung, doktor Schultz. Tandläkaren visar sig vara prisjägare och behöver Djangos hjälp. Tillsammans ger de sig ut på en lyckad turné genom sydstaterna och fäller den ene efterlyste efter den andre. Mellan liken som flyger genom luften och blodet som sprutar petar Tarantino förstås också in lite romantik. Djangos käresta ska befrias från en av söderns grymma slavhandlare, spelad av Leonardo Di Caprio, och en lång och utdragen skjutscen väntar.

Det är underhållningsvåld så klart, men samtidigt är Tarantino en lysande berättare och får här utlopp för alla sina infall. I en av de mer skruvade scenerna börjar ett gäng sydtstatare med ku klux klan-liknande huvor plötsligt diskutera den undermåliga kvalitén på ögonhålen i huvorna.
  Tarantinofansen kommer älska detta.