Nyheter – vinster i välfärden

Baudin: ”Vi är
alla överens”

2013-01-15
LO:s förslag om vinster i välfärden bygger till stora delar på det förslag Kommunal tidigare presenterat. Det säger LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin.
— Jag är glad över att vi nu har ett förslag som alla LO–förbund står bakom.
Läs mer

Kommunal: Non-profit blir frivilligt

2013-01-15
LO föreslår en ny bolagsform för att begränsa vinstuttag i välfärden. Men Kommunals ordförande Annelie Nordström ser inte det som ett stopp för privata företag i vård, skola och omsorg. I stället ser hon det som en möjlighet för kommuner som vill ha non-profit.
Läs mer

LO vill införa
ny bolagsform

2013-01-15
LO har enats om synen på vinster i välfärden. De 14 medlemsförbunden — inklusive Kommunal — vill lansera en ny bolagsform och kraftigt begränsa vanliga företags möjligheter att driva välfärdsverksamhet.
Läs mer

Liv tycker

LO-facken för
vinstdebatten
framåt

2013-01-15
De 14 LO-förbundens eniga förslag om hur vinster i välfärden ska kunna begränsas är en typisk produkt av den svenska modellen: Pragmatiskt, konkret, med öppningar och dispositiva bakvägar för dem som är emot. All makt över frågan hamnar hos de politiska beslutsfattarna. Alltså hos väljarna.
Läs mer

Fler nyheter

Heltidsavtal kvar trots missnöje

2013-01-15
I Jönköping orsakade rätten till heltid så mycket problem för de anställda att Kommunal funderade på att riva upp avtalen. Men avtalen finns kvar.
— Det är fortfarande turbulens kring avtalen. Det funkar inte riktigt bra ute i verksamheterna, säger Tony Andersson, ombudsman Kommunal Sydväst.
Läs mer

Stor vikariebrist
i Karlskrona

2013-01-15
Bristen på vikarier inom barnomsorgen i Karlskrona är akut, så akut att facket övervägt skyddsstopp. Men både de fackliga representanterna och kommunen är nu hoppfulla om att tillsammans hitta en lösning.
Läs mer

Fler begär utdrag ur brottsregister

2013-01-15
Allt fler arbetssökande inom skola och omsorg kontrolleras mot brottsregistret. Det visar en granskning som Riksdag & Departement har gjort. En kvarts miljon registerutdrag lämnades ut förra året, med syftet att visas upp för möjliga arbetsgivare.
Läs mer

Hallå där:
Nancy Fridh

2013-01-14
Hallå där, Nancy Fridh, ordförande för Kommunal i Härjedalen där socialnämndens ordförande nu dragit tillbaka sparhoten mot hemtjänsten.
Läs mer

Filmrecension

The Company
You Keep

2013-01-15
En politisk thriller i regi av Robert Redford med bland andra Robert Redford, Nick Nolte, Susan Sarandon och Julie Christie.
Läs mer