Grattis! Hur reagerade du när du fick veta att du hade vunnit?
  – Jag blev jätteöverraskad och jätteförvånad. För jag visste först inte om ens att jag var nominerad. Och sen när jag fick veta att jag var nominerad kände jag mig som en vinnare redan då, att jag kommit bland de fyra bästa. Sen när jag fick veta att jag vunnit var det som en chock. Jag blev yr i huvudet!

Du har varit assistent åt samma brukare i 13 år, hur är det att ha jobbat åt samma person så länge?
  – För oss har det varit en fördel. Jag trivs väldigt bra och åren har flutit på. Det är först när man börjar prata om att det är så länge som man inser att det verkligen är så länge. Jag är tacksam över att jag har ett jobb. Och det fungerar bra i och med att man lär känna personen i fråga och förstår personens behov.

Hur har yrket förändrats på de här åren du har jobbat som personlig assistent?
  – Det har ju varit väldig genomströmning hos de flesta, att de byter personlig assistent ofta. På min arbetsplats har vi inte bytt så ofta och det är väl för att vi har en god sammanhållning. Men det är klart att man märker av neddragning av timmar och jakten som är på att dra in för dem som är i behov. Det är klart att det känns i atmosfären, för den man jobbar med blir orolig. Man har ju läst om skräckexempel.

I prismotiveringen står det bland annat att du är ett bra föredöme, hur är man det?
  – Oj. Det är jättesvårt för mig att svara på. Men det är väl att jag är lyhörd och engagerande. Att jag finns till hands när jag behövs. Vi har mycket tyst kommunikation i och med att vi känner varann.

Priset består av 10 000 kronor att använda för kompetensutveckling. Vad ska du göra för pengarna?
  – Det har jag inte fått reda på förrän nu i dagarna. Jag fick ett diplom och en jättevacker blombukett och jag var så jätteglad för det. Så pengarna har jag inte hunnit fundera på än.