Vem har rätt till en lön man kan leva på?
  Man bygger ett hus med grunden först. Man bygger ett jämlikt samhälle genom att först se till så att de viktigaste verksamheterna har goda villkor. Annars riskerar såväl hus som samhälle att spricka och ramla samman. 

Moderaterna i Stockholms stad sänker skatten igen. Skattesänkningar ger mest till de som redan har, ändå är det alltid undersköterskorna som moderaterna vill prata om när de sänkt skatten. Varför då, kan man undra, när den stora summan pengar går någon annanstans. När den som har dubbelt så hög lön och redan lever gott får dubbelt så mycket pengar; då är det inte en jämlikhetsreform utan en ojämlikhetsreform.
Moderaterna säger att de inte ska sänka skatten om de inte samtidigt kan trygga välfärden. De borde skämmas. Trygga välfärden för vem?

Hur klarar man sig på en deltid när en heltidslön är runt 20 000 kronor? När man inte får gå upp till heltid fast man skulle behöva det för att gå runt, eller när man inte kan för att jobbet är så slitigt att kroppen inte orkar? Hur tryggas välfärd hos vårdpersonalen, de som sen ska trygga välfärden för alla andra, av 300 kronor om året i skattesänkningar?

Jag tycker vi ska göra tvärtom.  Istället för att sänka skatten ska självfallet lönerna höjas för vård- och omsorgspersonal – rejält! För att kunna höja lönerna ordentligt vill vi göra en rekordstor låglönesatsning på 150 miljoner. Då ska också de som vill jobba heltid få rätt till det.  Sten Nordin (M) skryter om att Stockholm har en mycket god ekonomi. 
  Men när har han då tänkt att de som gör de tunga och viktiga jobben i staden ska få anständiga löner om inte just när staden har en god ekonomi. När är det er tur?
  Jag tycker att det är dags nu. Håller ni med?

Ann-Margarethe Livh,
gruppledare Vänsterpartiet i Stockholms stad