Nyheter

”Mitt förslag sätter nödvändig press”

2012-09-28
Mitt uppdrag är att föreslå hur det kan bli billigare för företagen att bryta mot LAS. Och jag tror att mitt förslag pressar fram snabbare lösningar vid tvister om uppsägning. Det säger Jonas Malmberg som här kommenterar sin utredning som i dag överlämnades till regeringen.
Läs mer

Kan bli lättare och billigare att säga upp

2012-09-28
Gör det lättare och billigare för arbetsgivare att göra sig av med anställda. Det föreslår en statlig utredning som i dag överlämnades till regeringen. Utredningens förslag bygger på regeringens vallöfte i senaste valet.
Läs mer

Årstaförskola prisad för ljudmiljö

2012-09-28
På Skogsbackens förskola, avdelning mullvaden i Årsta i Stockholm har man jobbat med både ljud, ljus och luft för att få en lugnare ljudmiljö. Nu prisas stadsdelen av Hörselskadades förening.
Läs mer

”Ingen blir frisk bara för att man blir fattig”

2012-09-28
S vill att alla ska ha rätt till 80 procent av sjuklönen, även den som varit sjuk länge. När regeringen sänkte ersättningen för långtidssjuka ville de stärka den så kallade arbetslinjen. Men någon risk för att sjukskrivningstalen ska öka med höjda ersättningar ser S inte.
Läs mer

S vill höja taket i sjukförsäkringen

2012-09-28
Socialdemokraterna vill höja taket i sjukförsäkringen och stoppa utförsäkringarna. Dessutom vill de slopa företagens ansvar för en av två sjuklöneveckor. Kommunal välkomnar förslaget som beräknas kosta 3,5 miljarder kronor.
Läs mer

Skyddsstopp hävt för bussar i Norrköping

2012-09-28
Arbetsmiljöverket hävde skyddsstoppet mot bussarna i Norrköping som ersätter två spårvägslinjer. Skyddsombudet hade stoppat trafiken för att förarna mådde dåligt på grund av pressen att hålla spårvagnarnas tidtabell.
Läs mer

Liv & hälsa

Så hjälper du ditt barn att bli vuxen

2012-09-28
I våras gick tusentals unga ut gymnasiet och vidare till jobb och andra utbildningar. Men några orkade inte vidare, utan sitter nu på sitt rum, mer passiva och ensamma för var dag som går. För dem och deras förtvivlade föräldrar finns nu en bok som hjälp och tröst.
Läs mer

Blogg från bokmässan

Boken — den nya vinylskivan?

2012-09-28

Läs mer

Filmrecension

Hypnotisören

2012-09-28
Svensk thriller i regi av Lasse Hallström med bland andra Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt och Lena Olin.
Läs mer

Bokrecension

Guldfeber

2012-09-28
Av Robert Nyberg (Karneval förlag)
Läs mer