”Den här låten tänkte jag dedicera till Almedalsveckan det här året. Den heter Gatorna tillhör oss.”

Det är onsdag kväll, knappt en timme kvar till Vänsterpartiets Jonas Sjöstedts tal. På scenen står Love Antell. Han sjunger sina sköra poplåtar om koppartjuvar, flyktingar och ensamstående föräldrar som inte har råd att åka på semester. Det är inga plakattexter, men den politiska laddningen är stark. Trots den sömniga inramningen får jag gåshud.

Tidigare i veckan värmde Timbuktu upp publiken när Åsa Romson (MP) skulle tala. Högern då? Jo, inför Fredrik Reinfeldts framträdande skuttade ett gäng tonåringar runt till tonerna av Gyllene Tiders Sommartider. När Annie Lööf (C) talar ikväll sköts musikunderhållningen av ett coverband från Skåne.

Om valet 2014 handlade om musik hade de rödgröna redan vunnit.