Programmet väckte stor uppmärksamhet och tvingade myndigheterna att starta en granskning av dessa moskéer. Men det som kom fram i Uppdrag granskning var inget nytt för oss muslimer.
 
Min pappa har varit imam i mer än 40 år, men han går aldrig till moskéerna i Stockholm. Han viger många par och fungerar som stöd för muslimer i Sverige. När jag frågar honom varför han inte går till moskéerna i Stockholm, blir svaret att de där moskéerna styrs antingen av Muslimska Brödraskapet eller av Saudiarabien och han vill inte sprida deras tolkning av islam.
  För min pappa vore det otänkbart att säga till en muslimsk kvinna att hon inte ska vända sig till polisen om hon blir misshandlad av sin man. Jag är mycket glad över den granskning som nu visar vad de fundamentalistiska imamerna står för och hur de arbetar. 

Vi har religionsfrihet och imamer och moskéer får tro och tycka som de vill och de tankar som uttrycks i moskéerna i Stockholm är säkert inte värre än de som uttrycks av kristna sekter som Plymouthsbröderna eller Mormonerna. Men skillnaden mellan de kristna sekterna och de muslimska fundamentalisterna är att svenska politiker betraktar fundamentalisterna som muslimernas legitima företrädare.
  Fundamentalisterna utnyttjar dessutom islamofobin som existerar i samhället till sin fördel och anklagar varenda människa som kritiserar deras kvinnosyn för att vara rasister. En taktik som har varit framgångsrik. Inte bara fundamentalisterna har tjänat på den tystnaden utan även Sverigedemokraterna. Tvärtom är det när medierna inte vågar ta upp dessa frågor som rasisterna stärks.

Muslimer är en del av det svenska samhället och de frågor som berör dem måste speglas i de svenska medierna. Därför blir jag glad när jag får läsa Carina Häggs (S) artikel i Newsmill (2012-06-07), ”Om vi slutar med hyckleriet och röstmaximeringen och tar tydligt avstånd från fundamentalisterna kommer det också att ges utrymme för goda muslimska krafter i debatten”.
  Om fler politiker vågade vara så tydliga som riksdagsledamoten Carina Hägg, skulle muslimska fundamentalister inte kunna gömma sig bakom islamofobin så fort man vill diskutera deras tolkning av islam.

Ja 

… till Zlatans bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”, som tar upp de viktiga aspekterna av utanförskap. Verklig och igenkännande.

Nej 

… till Jonas Gardell som tror att han kan bete sig som han vill bara för att han är kändis.