SD-ledaren invigde politikerveckan i ett Almedalen som snabbt fylldes med sin sedvanliga och särskilda mix av månglare från pr-industrin, spindoktorer, kommunikatörer, murvlar, höga tjänstemän och så förstås ett antal mer eller mindre välkända politiker. Anders Borg kom med samma färja som jag, Kommunals ordförande Annelie Nordström, MP-ledaren Åsa Romson och ytterligare 1497 halv- och helkända minglare i bara en av de många färjor som just nu går i sporrsträck.

De dimmor som lagt sig över ön lättade och i den ljumma kvällen kunde tidningsutdelare, ungdomsaktivister, etermediearbetare och presscentrets vänliga bemanning köra igång den karusell som snurrar ända fram till Löfvendagen på lördag. Sen går luften ur.
  Åkesson själv då? Jo, publiken var lugn, omringad av ett stort antal mer eller mindre hemliga poliser. Och om Åkesson själv kan ni läsa i mitt tyck härintill.

Sverigedemokraternas dag i Almedalen.Fotograf: Liv Beckström

Fotnot: Jag twittrar under Almedalsveckan, följ mig på http://twitter.com//livbeckstrom.