SVAR: Du har nedsatt arbetsförmåga på grund av dina besvär och av det följer att arbetsgivaren är skyldig att anpassa arbetsförhållandena efter dina särskilda förutsättningar för arbetet. 
  Detta enligt arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöverkets föreskrift om ”Arbetsanpassning och rehabilitering”. Bland annat ska arbetsorganisation och arbetsinnehåll utformas så att arbetstagaren inte utsätts för fysiska eller psykiska belastningar som kan medföra ohälsa.
  Arbetsgivaren är förstås skyldig att beakta såväl din beskrivning av din nedsatta arbetsförmåga som  läkarintyget din läkare skrivit.
Om arbetsgivaren trots läkarintyget placerar dig på arbetsuppgifter som gör dig sjuk, ska du kontakta både skyddsombudet och din fackliga företrädare. Skyddsombudet kan enligt lag vända sig till arbetsgivaren och begära att denne vidtar åtgärder för att en tillfredsställande arbetsmiljö ska uppnås.
  Om inget händer kan skyddsombudet vända sig till Arbetsmiljöverket med en begäran om föreläggande eller förbud.
  Din fackliga företrädare skulle i en förhandling med arbetsgivaren kunna hävda att arbetsgivarens agerande strider mot god sed på arbetsmarknaden och riskerar att leda till en uppsägning från din sida. I det fallet skulle agerandet strida mot lagen om anställningsskydd.