Kommunal centralt har kongressbeslut på att man accepterar privata lösningar inom välfärden och Margareta Bohman är noga med att säga att allt privat inte är dåligt:
  – Men det är ruskprickarna vi vill bli av med. Och kongressbeslutet handlade om att ha 70-30 offentligt privat, i Stockholm i dag är det ett omvänt förhållande.

 Margareta Bohman.Margareta Bohman.
Foto: Tobias Holmqvist

Konferencier för manifestationen är ståuppkomikern Özz Nûjen och andra artister som deltar är Marit Bergman och Panetoz. Talar gör bland andra Stockholmspolitikerna Dag Larsson (S) och Ann-Margarethe Livh (V).
  – Jag kommer i mitt inledningsanförande betona att välfärden är politikernas ansvar. Jag gråter i mitt hjärta när jag tänker på hur många generationer som har slitit för att bygga upp den välfärd som nu är i ett fullständigt moras. Det finns ingen rimlighet i att vi skickar ut skattemiljoner till skatteparadis, säger Margareta Bohman.