Nyheter

LO anklagas
för ”populism”

2012-05-24
LO är populistiskt och oansvarigt. Den salvan avlossar folkpartisten Carl B Hamilton i ett svar på LO:s krav om ett socialt protokoll i EU.
Läs mer

Få utlandsfödda leder Kommunal

2012-05-24
Av Kommunals 135 styrelseledamöter ute i landets avdelningar är det endast 3,7 procent som är födda utanför Norden eller har en förälder som är det. Ingen av de 13 avdelningsordförandena är född utanför Norden.
Läs mer

”Brister i vår demokrati”

2012-05-24
Förra året förvandlades Kommunals 23 avdelningar till 13. Då fanns också chansen att se över representationen i avdelningarna.
Läs mer

Uppsägning
via brev gäller

2012-05-24
Det hjälper inte att hålla sig undan och vägra ta emot en skriftlig uppsägning. Den gäller ändå. Det slår arbetsdomstolen fast i en dom där en omvårdare ville ogiltigförklara uppsägningen av henne efter ett och ett halvt år.
Läs mer

Hallå där:
Olav Fumarola Unsgaard

2012-05-24
Hallå där Olav Fumarola Unsgaard, skribent och författare som nästa vecka presenterar rapporten ”Nationalisera äldreomsorgen?” inom ramen för Arenagruppens tankesmedja Arena Idé.
Läs mer

Regeringen måste besluta om nattis

2012-05-24
Avsaknad av barnomsorg får inte hindra föräldrar att ta ett jobb. Det har riksdagen nu slagit fast. De fyra regeringspartierna var emot förslaget men kördes över av oppositionen.
Läs mer

Tårtspecial

”Jag har alltid gjort tårtor”

2012-05-24
Undersköterskan Rose Bjärelid har alltid haft en passion vid sidan av sina jobb: Att baka tårtor. Det är framför allt de vackra dekorationerna som är hennes signum. KA bad Rose att göra några tårtor till sommarens fester.
Läs mer

Så pyntar du dina tårtor i sommar

2012-05-24
Här är Rose Bjärelids bästa recept på cupcakes, födelsedagstårta, studenttårta och bröllopstårta.
Läs mer

Gilla oss på Facebook

Häng med i vad som händer. Gilla ka.se på Facebook!