Eva Alm:

”Jag känner välmående, styrka och glädje”

Hej Bea!! Får börja med att tacka för senast. Det var en givande dag!
Denna vecka har varit mycket bättre än den förra. Jag hade ju en liten formsvacka då, men nu är vi i gång som vanligt igen. Jag har även provat på ett corepass och ett basgympa-pass på Friskhuset. Det var kanonroligt, så det kommer att bli fler gånger! Sen har jag promenerat. Några dagars vila har det också blivit och så jobbar jag med den så kallade Yogiandningen. Det är inte lätt att koppla bort allting, men man får träna på det.
  Maten tycker jag också fungerar bra. Jag äter mycket kött, fisk och kyckling och en massa grönsaker och frukt. Jag har inte ätit pasta eller korv under dessa veckor och jag har överlevt … Åt min första pastaportion nu i helgen och det var gott. Nu dröjer det nog till nästa gång. Men jag åt köttfärssås till och även broccoli.
  Så till reflektionerna. Hur kommunicerar jag med mig själv när det gäller att komma ut och motionera? Det går oftast självmant. Jag vet ju att jag mår så bra när jag har gjort ett pass. Det känns skönt både fysiskt och psykiskt och det bästa av allt är att jag sen kan ligga i soffan med gott samvete och äta en och annan nöt.

 Eva Alm.Eva Alm.

Vad säger jag till mig själv innan jag ger mig ut och motionerar, under passet och efteråt? Det beror på hur jag känner mig. Jag peppar mig själv och har små mål under passets gång. Jag försöker bättra på tiden på de olika slingorna jag brukar gå. Efteråt känner jag mig så nöjd och då tänker jag att det var bra gjort och nu mår jag bra!
  Sen skulle jag fundera på ett eller flera ord som påminner mig om de saker jag finner positiva med träningen, uttala de orden och skriva ner dem. Det blev Välmående, Styrka och Glädje.
  Nu går jag vidare mot vecka nio och tar en dag i taget.
  Ha det så gott!

Kram från Eva

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Jag saknar nästan ord att peppa dig med”

Hej Eva! Tack själv för en väldigt fin dag. Det var kul att träffa både dig och Fredrika och jag tänker att ni har kommit en lång, lång bit i förändringsarbetet för att hitta en ny livsstil.  Jag är stolt och glad över att möta två piggare tjejer som nu tar sig själva på allvar.
  Fortsätt med att hålla fokus på din intention. Du kan varje dag påminna dig om att välmående, glädje och styrka finns i dig.
  Det är superkul att du nu har provat på flera olika pass och att du hittat några du vill gå igen. Fortsätt vara nyfiken!
  Eftersom du har ätit en smörgås varje dag ska du nu plocka bort mer av mjöl och rotfrukter. Detta för att vi ska pröva ut om det är det som behövs för fortsatt viktnedgång. Ditt fokus blir nu att de kolhydrater du äter ska komma från yoghurt, grönsaker och frukter. Jag tror det kommer gå galant.
  Du är så härligt positiv och glad, så jag saknar nästan ord att peppa dig med. Fortsätt ta en dag i taget och njut av livet. Du gör det här toppen!

Allt som utförs i världen börjar med drömmar”
– Barbara Grizzuti Harrison (1941-2002)

Glada hälsningar!
Bea

 Fredrika Alm.Fredrika Alm.

Fredrika Alm:

”Jag vågade mig ut att springa”

Hej Bea! Jag har problem med sockersuget, men nu har jag i alla fall ätit mer hallon än kakor. I onsdags satt jag i soffan och tänkte på vad jag kunde göra av dagen. Så slog det mig att jag skulle ut och springa. Jag skyndade mig alltså att byta till träningskläderna innan jag tappade lusten. Jag fixade ihop en bra lista med musik, tog mig ut i det soliga vädret och började gå på en väg längs med ån här i Uppsala och som inte är alltför trafikerad.  Den passade mig alldeles perfekt.
  Jag kom fyra kilometer och sprang lite mindre än halva sträckan.  Jag är stolt och chockad över mig själv. När jag sprang där mötte jag en massa folk och då bara log jag och sprang vidare. Det var hur kul som helst.
  Nu ska jag lägga mig och gå upp tidigt i morgon och springa innan du kommer. Det är mitt mål, som jag ska klara.

Fredrika

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Var stolt över dig själv!”

Hej Fredrika! Hallon och bär är bra alternativ när sockersuget slår till, då det inte är lika sött och inte ökar blodsockernivån så mycket som kakor. Det är också viktigt att du inte äter för fettsnålt. Fett gör att vi får mättnadskänsla lite lättare och den känslan försvinner när vi äter mycket söta saker. Dessa frisätter hormonet insulin, som gör att vår naturliga information om mättnad inte når hjärnan.
  Vad häftigt att du vågade ge dig ut och springa, Fredrika! Det viktigaste i ett förändringsarbete är att vi vågar pröva det som kanske är lite osäkert och som vi kanske upplever som läskigt. Jag tycker du är modig och du kan vara stolt över dig själv som gett dig ut. Hurra!!
  Nu har du kommit två tredjedelar framåt och jag tror bestämt att det är stora skillnader i dina vanor idag mot för åtta veckor sedan.
  Fortsätt hålla fast vid din intention och målet är snart i hamn.

Många kramar, Bea