Kreditdelen i det nya medlemskortet är helt frivillig. Kommunal har sedan länge erbjudit medlemslån och kredit på banken till våra medlemmar. Det är sällan det leder till skuldfälla. Vi vet att Kommunals medlemmar redan idag nyttjar krediter, ofta till större kostnader än för medlems­kortet. Kortet har ingen årsavgift och för den som betalar hela beloppet när fakturan kommer kostar det inget extra.

En del av kortets återbäring går till Kommunal, men den ersättningen ska gå oavkortat till förbundets internationella fackliga utvecklingsprojekt. På så sätt kan alltså den medlem som väljer att använda Kommunalkortet bidra till internationell solidaritet.
  Vi ska varken tjäna eller förlora på det. Detta är ett sätt för oss att inte behöva finansiera medlemsförmånernas administration med fackföreningsavgiften.

Anders Bergström,
förbundskassör