Eva Alm:

”Jag är redan full av energi”

Ja, då har vi kört en vecka, jag och tjejerna. Det har gått hyfsat bra, tycker jag. Jag har varit stenhård med träningsprogrammet! Om jag jobbar kväll blir det en promenad så fort jag vaknar. Annars  tar jag promenaden när jag kommit hem från jobbet. Är jag ledig går jag när jag vill under dagens lopp. Tycker jag fått in en bra rutin på det. Jag har provat med att promenera utan lurar i öronen och det var häftigt. Jag hörde vattnet porla och fåglarna kvittra och en massa andra ljud. Jag var uppmärksam på omgivningen och såg mig omkring. När jag haft lurarna i har jag varit så koncentrerad på att lyssna till musiken och bara tittat ner i marken. Det gick mycket bättre att gå utan musik.

 Eva Alm.Eva Alm.

  Maten jobbar jag med för fullt. Jag har inte ätit frukost förut, men nu har jag fått in både frukost (en smoothie, det är ju bättre än ingenting), lunch och middag och ett och annat mellanmål, vilket är lätt att glömma bort. Men jag fortsätter jobba på det. Jag har inte köpt färdig matlåda på nya jobbet, utan haft med matlåda hemifrån.
  Ska försöka planera bättre med inköpen och storhandla. Nu har jag mest prioriterat promenaderna. Tanken är att jag ska handla när jag har ledig helg. Men recepten ur häftet jag använt när jag lagat mat är kanon, enkla och goda och passar mig perfekt. Nu har det blivit roligt att laga mat. Kul att få lite nya ideer!
  Jag känner mig pigg och full av energi, men tar en dag i taget.
  Jag har även satt upp två små mål: Att gå VårRuset och Blodomloppet här i slutet av maj. Jag ska fråga tjejerna om de också vill, annars går jag med några arbetskamrater och vänner. Jag vill ha något att se fram emot.
  Får även tacka för senast, det var en supergivande dag!!!!

Eva

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Njut av varje steg du tar!”

Hej Eva!
  Vad roligt att du är igång. Jag blir glad att läsa att du redan första veckan känner dig pigg och full av energi. Toppen!
  Att göra storinhandling brukar både vara ekonomiskt fördelaktigt och skapa mer energi, eftersom tidsplanering och tidsåtgång blir mindre. Det tror jag blir bra. Jag läser också att du nu är i gång med matlådor och att du gillar maten. Väldigt skoj. När du väl planerar veckan kan du också avsätta tid för inhandling av mellanmål. Se till att det finns frukt, nötter och ägg hemma som är bra mellanmål om hungern slår till.
  Vad häftigt med dina mål! Det tror jag blir bra. Tänk på att hela tiden ha fokus på dina tillstånd utmed vägen och låt dessa ligga i ”bakhuvudet”,  så kan du njuta för varje steg du tar och för varje framsteg du gör.
Att vara i nuet har uppmärksammats mycket de senaste åren. Inte minst genom exempelvis Mindfulness. Det finns studier som visar att vi blir ”lyckligare” av att vara i nuet. Precis som i alla studier finns förstås också undantag och ibland ska det till annat för att uppnå detta tillstånd. Det viktiga är att vi faktiskt vågar vara här och nu för att lära känna oss själva och vår omgivning och inte bara leva i någon annan tanke hela tiden. Att faktiskt uppleva med alla sinnen hur det står till inom oss! Då behöver vi ibland stänga ute annan stimuli.
  Nu går vi in i vecka två och då är temat balans.
  Läs igenom och reflektera lite mer kring ditt eget isberg, som vi började på under vår dag tillsammans. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är mest värdefullt? Du har redan satt upp några mål. Har du andra intentioner eller ska de få vila lite just nu?
  ”Ett steg i taget tar oss också framåt.”
  Ha en fin vecka!

Bea

 Fredrika Alm.Fredrika Alm.

Fredrika Alm:

”Jag har gjort mitt första aerobicspass”

Hej Bea. Första veckan har inte gått så himla bra, men jag har varit ute och promenerat just för att använda alla mina sinnen.
  Jag har sett många som gått rakt ut i vägen, hört alla som kör med dubbdäck, känt avloppslukten mellan min lägenhet och busshållplatsen …
  I helgen var jag på nattklubb i Stockholm och sammanlagt fyra timmar på dansgolvet och dansade. I söndags när jag vaknade bestämde jag mig för att ta tag i min träning. Jag gick alltså till Friskis & Svettis och köpte mig ett kort. Jag var även med på ett aerobicspass. Det hade jag inte gjort om jag inte fått så himla bra inspiration från dig!

Hälsningar från Fredrika

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Ställ lagom krav på dig själv”

Hej Fredrika!
  Det viktigaste med ett förändringsarbete är att inte ha för stora krav på sig själv. Du ska nu finna rutiner som passar för dig och hitta aktiviteter och en kosthållning som din kropp och mage mår bra av. Det är det viktigaste.
  Att du nu fått en medvetenhet om att du när som helst kan flytta din uppmärksamhet till alla dina sinnen är en stor tillgång. Fortsätt gärna med det och njut av allt. Blir lite full i skratt av att läsa att du mest lagt märke till lite spännande saker, som du annars kanske inte hade märkt …
  Nu går vi in i vecka två!
  ”I balans” är temat.  Läs inom och reflektera lite mer kring ditt eget isberg som vi började på under vår dag tillsammans. Vad är viktigt i ditt liv? Vilka värden är viktigast? Du har redan satt upp några mål. Har du andra eller ska de få vara lite vilande just nu?
  ”Ett steg i taget tar oss också framåt”
  Njut av kommande vecka!

Bea

 Fanny Alm.Fanny Alm.

Fanny Alm:

”Den här veckan har varit så där …”

Hej Bea! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva…
  Första veckan har nämligen varit så där. Det har för mig mest handlat om att försöka vänja mig vid den nya  livsstilen, vilket inte varit så lätt. Jag har inte promenerat varje dag och det skäms jag över. Men jag har gjort andra övningar i stället. Jag hoppas och vill att vecka två blir bättre, utan fusk, så att jag når mina mål!

Hälsningar från Fanny

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du ska inte ha dåligt samvete!”

Hej Fanny!
  Det är absolut inte meningen att du ska lägga något dåligt samvete på dig. Om du tänker tillbaka på vårt samtal handlar det om att sätta upp realistiska mål och behålla tillståndet längs med vägen. Programmet är ett förslag och en början att förhålla sig till och vi får tillsammans hitta ett program som passar för dig. Vad tycker du om att göra? Vilken motionsform är du mest sugen eller nyfiken på?
  Som sagt, jag finns här för att hjälpa dig hitta det som fungerar för dig. Att bestämma sig för något och sedan genomföra det är också viktigt för självförtroendet!
  Tänk om, tänk nytt, gör om … finns det ett uttryck som heter. Nu kommer en ny vecka att se fram emot, så planera in det du tycker är rimligt för dig i förhållande till skolan och andra saker.
  ”I balans” är veckans tema. Läs igenom och reflektera lite mer kring ditt eget isberg som vi började på under vår dag tillsammans. Vad är viktigt i ditt liv? Vilka värden är mest värdefulla? Du har redan satt upp några mål. Har du andra intentioner eller ska de få vara lite vilande just nu?
  ”Ett steg i taget tar oss också framåt”
  Ta hand om dig denna vecka!

Bea