När Grekland fått sina nödlån riktas blickarna och oron mot Spanien i stället. I dag beräknas miljontals spanjorer strejka.

Spanien har den högsta arbetslösheten av EU-länderna, drygt 23 procent. Det betyder att nästan var fjärde spanjor är arbetslös.
  I mer än 1,5 miljoner spanska hushåll finns det ingen i familjen som har ett arbete.

Politikerna anser att det är arbetarnas rättigheter som är boven i dramat och har drivit igenom reformer som frångår kollektivavtalen. De gör det både lättare och billigare för arbetsgivare att säga upp anställda, och de betyder också att lönerna inte behöver höjas i takt med inflationen.
  Utöver detta diskuteras också lokala och regionala nedskärningar, som i Katalonien där det enligt fackföreningsrörelsen påverkar 45 000 offentliganställda genom deras arbetsvillkor, löner och arbetstider.