Kampen om att få driva S:t Görans sjukhus har stått mellan Capio och utmanaren Aleris. Nu har den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting beslutat att Capio får fortsatt förtroende. Kontraktet sträcker sig till och med 2021 och är värt omkring 1,3 miljarder kronor per år.
  Det innebär att landstingets kostnad blir något lägre än tidigare, enligt ett pressmeddelande från Stockholms läns landsting.

Upphandlingen av S:t Görans sjukhus har fått hård kritik, både för att den har omgivits av stark sekretess och för att priset på vården ska pressas. Vid dagens beslut i Hälso- och sjukvårdsnämnden valde Socialdemokraterna att lägga ner sina röster.
  – Moderaterna har inte kunnat garantera att alla anbudsgivarna behandlats lika genom att den nuvarande leverantören, som också var anbudsgivare i upphandlingen, har kunnat kontrollera information om bolaget och verksamheten till de andra anbudsgivarna. Det är information som varit avgörande för att kunna lämna pris på verksamheten, säger oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (S) i ett uttalande.

Vänsterpartiet gick längre och yrkade på att upphandlingen skulle avbrytas. Partiet vill att sjukhuset ska återgå till att drivas i landstingets egen regi.
  – St. Görans sjukhus ska bedriva mer och bättre vård för ett pris som är 120 miljoner lägre än förra året, vilket betyder att personalen måste springa fortare och patientsäkerheten hotas. Sjukhuset får även möjlighet att ta emot privatfinansierade patienter, vilket öppnar för gräddfiler inom sjukvården, säger oppositionslandstingsrådet Birgitta Sevefjord (V) i ett pressmeddelande.
  Miljöpartiet kritiserar också formerna för upphandlingen men säger sig vara positivt till att Capio får fortsätta driva sjukhuset.