– Personer under 30 som jobbar inom kommunal sektor men inte är fackligt anslutna.

Kan du berätta om evenemanget?
– Det är ett kulturevenemang med facklig information. Det inleds med en kort introduktion av mig. Därefter pratar Susanna Alakoski på temat Mormor analfabet – jag författare. Efter det spelar Anna Maria Espinosa. Det kommer att finnas förtroendevalda personer där som man kan ställa frågor till. Tanken med träffen är att vi ska ha trevligt. Jag vill att folk går därifrån med en bra känsla, att de känner förtroende för oss och vill veta mer om Kommunal.

Blir det ett återkommande evenemang?
– Det finns inget mer inplanerat, men går det bra på torsdag blir det säkert fler gånger. Det finns en pionjärsanda över hela projektet, vilket är spännande. Bland unga idag är det inte lika naturligt att gå med i facket som tidigare, vi måste hitta sätt att nå de här personerna.

Hur har ni lockat folk?
– Genom vanligt fotarbete. Jag har gjort flyers och gått runt och snackat med folk. Jag har riktat in mig på nya yrken, till exempel trafikvärdar, där anslutningsgraden är låg.  Kolleger och bekanta har också hjälpt till att sprida budskapet.

Upp stiga vi mot ljuset; igen!

När: Torsdag 23 februari, kl. 18–22. Var: Franzengatan 4, Kommunal Stockholms Läns lokaler. Anmälan: Via telefon (076-205 25 39), eller mejl (magnuslunell@yahoo.se)