SVAR: Om vi äter väldigt lite går kroppen redan efter tre dagar ner i en så kallad ketonfas. Detta stadium skulle evolutionärt kunna beskrivas som ett sätt för människan att kunna överleva som art när maten inte räcker till. Detta är inget jag rekommenderar för att gå ner i vikt. Från ett helhetsperspektiv föreslår jag att du fortsätter med det du gör redan nu och lägger till en del annat.
Rör alltså på dig regelbundet, styrketräna för att stabilisera muskelkapaciteten och balansen och ta olika former av långsamma rörelser på allvar. Efter depression och andra tillstånd som utmattningsdepression är kroppen i obalans. Ett sätt att återhämta sig är genom exempelvis yoga, thai chi och qi gong. Du förbättrar då hela din fysiska kapacitet och även den psykiska, vilket det idag finns medicinska studier på. Med hjälp av långsamma rörelser kan kroppen hitta tillbaka till en balans med en normal ämnesomsättning.
Variera konditions- och styrkepassen efter ditt tillstånd, så att du behåller glöden framåt. Se också till att hitta 10-15 minuter om dagen, då du gör några yoga/stretchövningar i långsamt tempo på ett sätt som passar dig. Fråga gärna på Friskis och Svettis, så hjälper de dig säkert. Ge inte upp, utan tänk på att kroppens återhämtning tar den tid det tar. Det tog två år att gå upp i vikt, så ge dig själv tid för att må bra!