Folkpartisten Lennart Gabrielsson i Sollentuna föreslår att de redan låga ungdomslöner som finns i kollektivavtalet skall sänkas med 25 %. Han har tydligen glömt att alla skall ha en ”lön att leva på”. ”Och att det skall löna sig att arbeta”.
Nu kommer det som jag väntat på – de borgerliga attackerna mot gällande kollektivavtal. Jag undrar om Gabrielsson tänker låta sina ungdomar, (om han har några)som enligt hans förslag kan vara upp till 25 år arbeta för 12000 kr/ månaden eller 73 kr/timman.

Nu när Gabrielsson och andra borgerliga politiker har förslösat kommunens skattepengar genom att låta riskkapitalbolag få miljonvinster inom vårdområdet skall lönerna sänkas för dem som skall göra jobbet Lägre ungdomslöner är en av strategierna som borgarna driver. De vill också ha ännu sämre anställningsvillkor.
Sätter vi inte ner foten nu skapas ett låglöneproletariat där vi får en stor kader av drängar och pigor som skall arbeta inom den kommunala och privata servicesektorn. Samtidigt som de välavlönade med trygga anställningar får det allt bättre.

Det är hög tid för både en ungdoms- och pensionärsrevolution mot medelklassens ekonomiska förtryck av de som inte har någon röst i vårt samhälle. Nu gäller det att inte fastna i borgarfällan där de tycker att det är facket och de arbetslösa som skall lösa jobbfrågan. Detta efter att skattesänkningar på mer än 100 miljarder kronor har kastats ut till företagen genom sänkning av olika sociala avgifter. Nu sätter vi solidariteten på prov och kastar ut egoismen. Det är tid att vakna och reagera!

Kurt Söderberg, pensionerad ombudsman, Stockholm.