Vad är det för fel på er kommunalare? Hur många gånger har man inte hört ”Nu får det vara nog”, men inget händer. Förstår ni inte att det är ”de nya moderaterna” eller rättare sagt ” de gamla egoisterna” tillsammans med näringslivet, som regerar Sverige?

Tror ni på fullt allvar att ni får till stånd någon förrändring med att säga ”nu får det vara nog”? Förstår ni inte att aktieägarna i de privata vårdbolagen bara är ute efter vinster och arbetsfria inkomster. Så här ska ni göra:

1. Generalstrejk.

2. Kräv att inga privata företag får finnas inom vård och omsorg.

3. Kräv absolut minibemanning inom alla vårdområden. Otroligt att det inte redan skett.

4. Kräv avsked av alla ”småchefer” (verkar ju ibland vara halva arbetsstyrkan) eller skicka ner dem på golvet där de får göra lite nytta.

5. Kräv rejäla lönelyft, och anständiga överblickbara arbetsscheman.

6. Kräv personal till aktiviteter för de gamla (här finns mängder av arbetslösa ungdomar som skulle kunna bidra). Äldreomsorgen ska väl ändå inte vara som ett fängelse.

7. Kräv att skyddsombuden omedelbart stoppar arbeten som kan innebära risk för liv och hälsa.

Detta är några av mina förslag till er. Gör ni inte detta kommer ni sannolikt att få ropa ” Nu får det vara nog ” hur många gånger som helst utan några förbättringar i sikte. Socialism är till för befolkningens basbehov som vård, omsorg, skola med mera. Inte för snöda vinstintressen.

Bo Nilsson, Boden