Det ovanliga beslutet fattades under tisdagen centralt inom Stockholms stad. Trots att Attendo vunnit upphandlingen om att ta över Katarinagården får de inte göra det.

Bakgrunden är att företaget inte gavs fortsatt förtroende att driva äldreboendet Vintertullen vidare. Detta efter många larm om missförhållanden, som KA rapporterat om. Trots det vann de upphandlingen om att ta över Katarinagården, som ligger i närheten av Vintertullen. Flera anhöriga som flyttat sina nära från Vintertullen till Katarinagården för att komma ifrån Attendo blev oroade och upprörda.
– Det är skandalartat att de vunnit upphandlingen och får ett boende så nära. Politikerna verkar inte bry sig om att de misskött sig förr, säger Per Lorentzon, talesperson för nätverket Gemensam Välfärd, som hade planerat en manifestation senare i veckan mot Attendo.

Det är nu oklart om manifestation blir av. Enligt DN ska även Carema stoppas från att ta över äldreboendet Axgården i Fruängen. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) har också sedan tidigare stoppat kommande upphandlingar före årsskiftet.