En hjältinna med hela sitt liv i en handväska, till och med en hamster. En ”flickbok” i diktform. Den unga f (läs flicka) har blivit slängd i en sjö och berättar sin historia genom en dagbok.

Det är lite rörigt, men det gör inget. Språket är lekfullt och har lånat från till exempel barnvisor och ramsor. På ett underhållande sätt tar sig Österholm an ”flickans” plats i litteraturen. Hon skriver: ”det finns inget så vackert som en död skönhet”. Men den unga f vill inte gå med på det. Hon berättar istället om vad det är att vara ung kvinna av idag. Och hon uppmanar till att ”förenen eder”.

Här har vi rolig, feministiskt diktning i en provokativ rosa förpackning fylld av tjejigheter. Ordet flicka är också så komplicerat att det blivit ett F, kort och gott, eller hela ordet efter ett kolon och sedan flera mellanslag:   flicka.