Stenkastningen inträffade vid klockan 12.20 på söndagen (den 20 november). När en buss på linje 80 passerade hållplatsen Skintebo kastade en eller flera personer en sten som träffade bussen.
– En sten träffade linjeskylten ovanför framrutan. Glaset sprack. Troligtvis har stenen kastats bakifrån ett bullerplank. Bussföraren blev chockad och han togs ur tjänst, säger Magnus Strandberg, enhetschef vid trafikledningen på Veolia transport, som kör bussarna i området åt Västtrafik.
Veolia transport tog bussen ur trafik och införde ett tillfälligt stopp på linjen mellan 12.30 och 14.45 på söndagen. Ingen resenär skadades vid stenkastningen och polisen har inte gripit någon för attacken.

Magnus Strandberg berättar för KA att bussförare i Göteborg nu också drabbats av en ny typ av attacker. Gärningsmännen riktar ficklampor mot dem när de sitter och kör buss. En förare utsattes i helgen för ett bländningsförsök i Fiskebäck i västra Göteborg.
– De försökte att blända bussföraren genom att rikta ljuset från en ficklampa i ansiktet. Men de lyckades inte den här gången, säger Magnus Strandberg.
Den här typen av ljusattacker har skett vid minst två tillfällen. Den senaste tiden har även flera bussförare i Göteborg beskjutits med grön laser. Bland annat har KA rapporterat att flera bussar besköts med grön laser i Backa den 11 november. Dessutom besköts en buss med laser i Mölndal den 3 november.