NYHETER

”Fler bör få graviditetspenning”

2011-11-11
Fler kvinnor bör få graviditetspenning och många arbetsgivare stänger inte av sina gravida anställda när arbetet är för farligt, trots att de är skyldiga att göra det. Det visar en ny rapport från Inspektionen för socialförsäkringen, ISF.
Läs mer

Hallå där: Malin Larsson!

2011-11-11
Malin Larsson, 30, kommunalare och den första städaren som tilldelats Skellefteås årliga psykiatripris. Hur känns det?
Läs mer

DEBATT

Riv upp kollektivtrafiklagen!

2011-11-11
Ingen vet om kollektivtrafiklagen som börjar gälla nästa år har majoritet i riksdagen idag. Därför bör Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet ta upp frågan i riksdagen, lagen bör rivas upp, skriver 53 yrkesverksamma inom kollektivtrafiken i ett upprop.
Läs mer

VECKANS BLOGGARE: BILBO GÖRANSSON

Fackligt val i dagarna tre

2011-11-11
Idag ska rösterna räknas för fackliga valet i Sintaema – sanitetsarbetarfacket. Just nu pågår ett fackligt val i delstaten Sao Paulo. Inte ett sånt där val där 20 personer på ett medlemsmöte ska välja styrelse för en sektion med 3000 medlemmar och fortfarande kalla det för demokrati.
Läs mer

Säkerhet ja – Militärpolis nej!

2011-11-11
Tio tusen studenter marscherade idag genom centrala Sao Paulo med krav på militärpolisen ut ur universiteten. Banktjänstemännen fäller ner strimlade finanstidningar som konfetti, i sympati med studenterna. Lärarna och funktionärsfacket (motsv Kommunal) håller extrainkallade medlemsmöten och deras ledare talar på studenternas demonstration.
Läs mer

BOK

Ett gott liv

2011-11-11
av Ann Heberlein (Albert Bonnier förlag)
Läs mer

TÄVLA & VINN!

Vinn biljetter till I Don´t Know How She Does It!

2011-10-27
KA har tio biljetter till filmen I Don´t Know How She Does It som vi lottar ut till fem vinnare.
Läs mer