Enligt polisen skedde skadegörelsen vid 20.30-tiden på kvällen när ett ungdomsgäng kastade sten mot en buss på linje 91.
– Bussföraren kom körande mot hållplatsen Beryllgatan och hörde hur det small till. Då såg han att två fönsterrutor var krossade längre bak i bussen. Han såg att några personer sprang iväg i samband med händelsen. Omedelbart efter att vi fick reda på vad som hänt stängde vi av trafiken, säger Magnus Strandberg, enhetschef vid trafikledningen på Veolia transport, som kör bussarna i området åt Västtrafik.

Polisen larmades till platsen men kunde inte gripa någon för stenkastningen.
– Ärendet är nedlagt eftersom vi inte har någon misstänkt. Polisen måste i stort sett vara på plats när det kastas sten för att kunna gripa någon, säger Ulf Lindell, inre befäl vid polisdistrikt Syd i Göteborg.
Men Martin Andreasson som är skyddsombud för Kommunal på Veolia är kritisk till polisen. Han kom till platsen tillsammans med Magnus Strandberg direkt efter händelsen.
– Det är för jävligt. Vi ringde och ringde till polisen men de kom inte. Jag tror att polisen tar lite för lätt på det här med stenkastning, säger Martin Andreasson.
Förutom bussföraren befann sig flera passagerare på bussen. Ingen blev skadad i samband med stenkastningen. Busstrafiken återupptogs på fredagsmorgonen.

Även i tisdags kväll i förra veckan (den 1 november) utsattes bussar för ägg- och stenkastning i Göteborg. Då kastades först ägg och sedan sten mot busslinje 58 i förorten Bergsjön.
Veolia har i förebyggande syfte uppmanat sina bussförare att de ska rapportera till trafikledningen om de ser några större stökiga ungdomsgäng samlade längs busslinjerna.

Genom det kan de i förväg förvarna andra bussförare och göra dem medvetna om att de kan komma att utsättas för stenkastning eller laserattacker.