George Clooney är inte bara en charmig smilfink, han kan göra film också. Det märktes inte minst i den kritikerrosade Good Night, and Good Luck från 2005. Hans nya film, Maktens män, utspelar sig under demokratiska partiets primärvalskampanj.

Clooney spelar presidentkandidaten guvernör Mike Morris och Ryan Gosling porträtterar en av hans närmaste kampanjmedarbetare Stephen Myers, som ses som något av ett underbarn när det gäller pr. När Myers får ett erbjudande om att byta sida och börja jobba för den andra demokratiske presidentkandidaten och i samma veva dras in i en sexskandal ställs allt på sin spets. Vad betyder egentligen vänskap och lojalitet när man är på väg att förråda allt man tror på?

Det är en tät, politisk thriller som Clooney bjuder på. Framför allt birollsinnehavarna briljerar. Paul Giamatti och Philip Seymoure Hoffman är fantastiska som respektive sidas kampanjledare. Musiken bidrar en hel del till stämningen. Ensamma trumpeter och marschtrummor bygger på den presidentlika atmosfären. Alla som har sett ett avsnitt av Vita huset vet vad jag talar om.

Det är svårt att inte dras med i den spännande handlingen. När Myers mer och mer ruckar på sina ideal förloras hans politiska oskuld. Det är en nästan smärtsam process att bevittna.