SVAR: Det är tråkigt att du upplever den aktuella samvaron som du gör och jag får en misstanke om att du kanske har någon tråkig erfarenhet av dylikt i bagaget.
Syftet med den typ av samvaro du beskriver är i princip alltid gott. Arbetsgivaren vill att man ska lära känna varandra också utanför arbetsplatsen och arrangerar därför olika förnöjelser (som man i och för sig kan ha delade meningar om.) Om du då upplever obehag går det stick i stäv mot arbetsgivarens syfte. Prata med din chef om hur du känner det! Det är förstås inte meningen att någon ska känna sig kränkt och jag tror säkert det är okej att du då får slippa sådant du inte står ut med.
Åker man bort med arbetsgänget räknas det dock som arbetstid. Ni äter säkert gemensam middag och så vidare. Men om du skulle behöva vara hemma på natten på grund av problem, får du säkert åka hem kvällen innan för att återvända dagen därpå.