Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Johan Karlsson:

”Jag sträckte ljumsken, så nu blir det bara promenader”

Hej Bea! Nu har jag överlevt påsken, trots virusinfektion på lillgrabben. Då är det bara att prioritera bort träningen. Inte mycket mer man kan göra.  Men det är ju en del av livet att barnen blir sjuka och att man då får ta en paus för att ta hand om dom.

Annars har veckan fungerat skapligt. Det har blivit ett gäng promenader, en 90 minuters fotbollsmatch, två  fotbollsträningar och en 25 minuters match igår. Sen sträckte jag mig i ljumsken (attan), så nu blir det promenader med lite lätt styrka. Har du några bra tips på rehabträning av ljumsken?

Nu när värmen är här är ett tips att ta morgonpromenader på helgen. Så skönt, när det är alldeles tyst ute! Knappt några människor eller trafik. Snacka om att man känner ett lugn, för att sedan ha laddade batterier lagom tills man kommer hem till lekande barn.

Idag är det shorts, t-shirt och flipflops som gäller på jobbet. Det är skönt. Numera kommer jag ju  i mina olika favoritshorts. Dä, ni!!

Ha det gott, Bea, hoppas din påsk gav dig lite skön ledighet och time för återhämtning.
Hälsningar, Johan

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Ja, ta det lugnt och läk ihop”

Hej Johan! Vad trist med din ljumske. Men det är bra att vi kan läka ihop och du kommer att bli bra. Det är nu väldigt viktigt att du inte tränar fotboll eller gör några hastiga ryck. Precis som du skriver är det promenader som gäller och du kan med fördel köra mer styrka denna vecka. Rörlighetsträning utan smärta är bra rehab. Det betyder att du gör övningar med kroppen som belastning och sträcker ut i alla leder utan att det gör ont. Ett bra komplement är också att hoppa i bassängen om det onda kommer att sitta i. Vi får se hur det går efter denna vecka.

Hoppas sonen mår bättre. Du har helt rätt! Ibland gör livet vissa svängar som vi inte kan påverka och våra egna behov får stå tillbaka för en stund. Det kommer att ge dig mer tillbaka, som kärlek och bekräftelse. Viktiga bitar för att livet ska gå ihop.

Vad härligt att du gillar morgonpromenaderna! Nu på våren är de helt fantastiska. Ta in det ordentligt,  ladda upp den energin och spara den i minnet.

Kul att du redan är i shortsen. Snart är de kanske för stora…

”Ibland är det de minsta människorna som hyser den största kärleken”

Skickar med ett nytt program utan fotboll och intervaller. Om du känner dig hyfsad till helgen kan du ta det lätta joggingpasset. Annars blir det promenad i stället.

Kramar, Bea

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Halima Andersson:

”Det känns så bra att stå emot sötsuget”

Hej Bea! Denna vecka har varit min svåraste hittills, eftersom jag haft fruktansvärt ont i halsen, öronvärk och problem med pollen. Men jag har ändå gått tre promenader och gjort en 30 minuters jogging. Annars har jag varit sängliggande, tyvärr.
Jag har även tröstätit för första gången under Kom i Form. Det hände när min syster kom från Stockholm och vi var på restaurang. Jag åt maten, som var helt okey, MEN… när alla beställde
efterrätt tog jag en hembakt äpplekaka med hemgjord vaniljsås. Annars har mitt fika bestått av två  kokta ägg och en naturell yoghurt med färska bär och till frukost ibland bara ett par, tre frukter och lite nötter.
När jag ska träna brukar det vara tungt, eftersom jag då har jobbat tidigt på morgonen och är trött. Men jag vet att jag mår mycket bättre efter träningen. Jag är även mycket piggare, så det driver mig varje dag.  När det är avklarat blir jag så glad och stolt att ha gjort det och min självkänsla och mitt självförtroende är gränslösa. Vilken kick! Jag älskar att träna och jag ska göra det tre gånger i veckan när jag är klar med Kom i Form. Det är lagom för mig. Det ska vara roligt och jag ska hinna längta efter det. Nu är det intensivt. Man har väldigt kort tid att återhämta sig på och man hinner inte sakna träningen. Det är jobbigt att vara i gång sex-sju gånger per vecka.
Peter och jag har inte ätit påskgodis trots frestelser på jobbet och i alla affärer. Det känns så bra att det är inte längre är svårt att stå emot längre.
Cola Light är historia!
TACK och hej då, för denna veckan
Kram, Halima

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Hurra för dig, som skippat Cola Light!”

Hej Halima! Jag blir så imponerad över din kraft och energi och jag blir så glad över att du vill så mycket.  Det är aldrig kul att bli sjuk när man är på väg mot formen. Men det är sånt som händer och det är viktigt att vi vilar.

Vad gäller förkylningar och sjukdomar är det jätteviktigt att INTE träna vid halsont och vid gult snor eller slem. Då finns en infektion i kroppen och om du tränar då kan den sätta sig på andra ställen, som till exempel hjärtat. För en hjärtmuskelinflammation gäller vila i ett halvt år, så det är det inte värt. Så bra, att du vilade. Jag hoppas att du gjorde det tills du var helt OK igen.

Bra också att du redan tänker på fortsättningen. Men se till att vara här och nu. Du ska inte träna  sju dagar i veckan. Du måste hitta en till två vilodagar och se till att köra en promenad i lagom tempo på dagen, exempelvis, och ett intervallpass på kvällen. Promenaden ska inte längre vara så intensiv utan en naturupplevelse och ”reflektionsrunda.”

Hurra för dig att du skippat Cola Light och starkt av er att inte smaka på påskgodiset! Det går ju utan också, eller hur?

Nu dags för en ny vecka med ny energi!

”Ibland är det de minsta människorna som hyser den största kärleken”

Kram, Bea 

Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Emelie Andersson:

”Jag längtar varje dag efter mina intervallpass!”

Bea, vad har du gjort med mig?! Jag är en helt annan människa på något sätt. Jag kämpar med att få sova länge på morgonen, men vaknar så tidigt och är taggad på att få komma ut. Härlig känsla, dock. Häromdagen var jag först ute på min morgonpromenad. Sen kom jag hem och åt frukost och såg fram emot en förmiddag ute i trädgården med en god bok innan det var dags för jobbet. Men…jag hade ingen ro i kroppen, så i stället tog jag på mig mina träningskläder igen och gav mig ut för att göra mitt intervallpass. ”Vad hände där?” tänkte jag efteråt.

Denna vecka har inte varit bra matmässigt. Är det för att det är påsk, månntro? Jag har ätit mycket som inte är bra. Det har blivit både mjöl- och ostprodukter och tyvärr lite socker. Men jag har faktiskt tillåtit mig att göra det. På något sätt tycker jag att jag varit värd det. Och jag har njutit, i fulla drag.

Söndagmorgon  07.30.  Jag är ute på mitt tredje intervallpass för veckan och undrar därför var Emelie är någonstans. Var har ni gömt henne? Det är inte klokt, vad jag förändrats. Passet på pilatesbollen, däremot, tycker jag inte är så roligt. Det känns bättre och roligare att ge sig ut på promenad eller intervall. Det trodde jag aldrig om mig själv!

Nu känns magen lite uppsvälld. Den känslan har jag aldrig haft innan, så jag vet att jag ätit för mycket av det goda. Men nu är det dags för nya tag och en ny vecka. Konstigt nog är det intervallpassen jag mest ser fram mot. Jag lär mig nya saker hela tiden och det känns som att jag blir visare för varje dag som går. Härligt.

Glad påsk och kramar från Emelie, som strax ska ut till grillen och solen.

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du har gjort massor med dig själv”

Hej Emelie! Ha ha, vad härlig du är. Det är du som har gjort massor med dig själv. Krama om dig själv och njut av piggheten du nu känner. Så häftigt, att intervallpassen är det du längtar ut till nu. Jag vill bara påminna om att bollövningarna är superviktiga för bålstabiliteten, så att du inte får några skador nu när du börjar springa mer och belasta kroppen på ett annorlunda sätt. Ibland kan ju det tråkiga bli roligt. Det har du, om någon, bevisat med tanke på det du skriver om intervallpassen…

Nu när du provat på mat som förvisso smakar gott för dig, men som får magen att svullna upp, lär du dig något av det. Då kan du i framtiden välja vad du ska äta när du märker hur kroppen reagerar. Superbra, att du har fått den erfarenheten. Lägg märke till hur du mår när du nu går tillbaka till renare mat igen.

Vi slutar aldrig att lära oss saker, Emelie, visst är det härligt! Jag har precis lärt mig att det största planet Airbus A380 har 20 landningshjul. Min son älskar flygplan och delade med sig av sin kunskap…

”Ibland är det de minsta människorna som hyser den största kärleken”

Ny vecka med ny energi nu!

Kram, Bea