Halima Andersson:

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.”Äntligen tog jag mig en vilodag”

Hej Bea! Ursäkta att jag inte hunnit skriva förrän nu. Vi hade visning på lägenheten idag och var tvungna att fixa inför hela helgen och idag.
Jag har skött träningen enligt din plan och tog även ut vilodag på söndagen, vilket kändes skönt på måndagen. Det var min första vilodag sedan den 28 februari! Det har varit lite dåligt med lugna rörelser, men jag ska bättra mig. I nuläget kan jag alltså inte svara på hur kroppen upplever yogiandning eller långsamma rörelser.
Maten går bra. Jag varierar vår kost med kött, fisk och kyckling och tänker på att äta ren mat. Jag har nu, och ännu mer efter ditt besök, absolut börjat läsa innehållsförteckningen på produkterna. Om jag är väldigt stressad på morgonen tar jag en smoothie som frukost. Har jag tur och det passar, fixar Peter frukost när jag har frukostrast och innan han går till jobbet.  Mellanmål har jag alltid: nötter och frukt. På kvällen brukar jag laga mat så att det också räcker till lunch nästa dag för oss båda. Eftersom jag slutar tidigt har jag alltid lunchen klar när jag kommer hem. Jag slipper då tänka på att fixa i ordning den. Vi håller oss borta från mjölk- och mjölprodukter helt och hållet.
Jag hoppas, när jag skriver nästa gång, att jag kan berätta mer om yogiandning och långsamma rörelser. Jag ser jättemycket fram mot denna veckas träningsprogram. Det passar mig perfekt! Jag gillar intervall, spinning, att jogga 30 minuter och att det bara är tre promenader…
Tack för mig! Vi hörs om knappt en vecka!
Hälsningar Halima och Peter

Beas kommentar:

Bea Ahlperby”Ja, lyssna på dina inre signaler”

Hej Halima, så bra att du tog dig ledigt och vilade! Ibland är vissa saker viktigare att prioritera och då är det också viktigt att kunna lyssna på sina inre signaler. Eftersom du har en sådan enorm inre drivkraft och har lätt för att bara köra på, är det viktigt att du stannar upp ibland. Hitta stunder för dig själv där du sätter dig och andas, gör något i långsamt tempo och lägger märke till vad som kommer. Ofta blir vi ännu mer kreativa och får mer ork efteråt. Eftersom återhämtningen också går fortare kan man träna på rätt höga nivåer utan att bli nedbruten.

Var nu observant på hur du känner det i kroppen, så att du inte kör på när kroppen säger ifrån. Jag är rädd om dig och vill att du ska nå fram till dina drömmar och mål.

”Vad världen behöver är människor som har drömmar och som banar nya vägar – hur krokiga de än må vara.” av Okänd

Många kramar, Bea

Johan Karlsson:

Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.”Usch, jag har fuskat med mat, fikabröd och läsk”

Hej Bea! Puh, jag trodde detta skulle bli en lätt vecka eftersom du var på besök och laddade mina batterier med massor av energi.

Men tyvärr har detta varit en bakslagsvecka, då jag fuskat med mat, fikabröd och två glas läsk.

Jag vet inte om det var för att du tyckte det gått så bra. Men jag har känt mig orkeslös och inte haft motivationen på topp. Jag har tränat på som vanligt eller hårdare än vanligt, men känner ändå att denna vecka varit ett litet misslyckande. I och för sig inget konstigt att få den känslan vid en så stor förändring i livet, kanske, men f-n vad man blir besviken på sig själv.

Denna vecka ska det vara full fokus igen! Jag sprang en dag och tänkte på tekniken. Det blev en halvtimme på lunchen och det kändes kanonbra. Jag har också tagit tre promenader, varav en timme i skogen. Det var kuperat och bra. Har också haft ett pass fotboll och två styrkepass, så där är jag med. Men konstigt nog är jag sötsugen. Måste vara åldern…

Nej, nu blir det en stenhård påskvecka med fokus på nuet. Första gräsmatchen på torsdag. Jag blir som en ko på grönbete då.

Ha en skön helg Bea!

Johan

Beas kommentar:

Bea Ahlperby”Du gjorde ett val och kanske behövde du det”

Hej Johan! Att äta sådant vi kanske egentligen inte vill äta händer alla.  Av någon anledning slinker det ner, fast en del av oss säger nej. Då kan det vara bra att ställa sig frågan: ”Vill jag  verkligen  detta?” I det här läget har din kropp kanske börjat öka energiomsättningen och ”skriker” därför efter lite mer mat, särskilt när du tränar på så hög nivå som du redan gör. Öka på proteinintaget genom att äta ett extra ägg på morgonen, för du behöver förmodligen lite mer mat just nu. Det kan vara bra med tuggmotstånd, så magen får jobba och inte bara ägna sig åt flytande frukost som smoothie.

Motivationen går upp och ner hela livet. Ibland måste vi hålla hårt i hornen för att orka köra vidare. I ett sådant här program är det inte konstigt om det blir ”error” ibland och det viktigaste är att inte klanka ner på sig själv för det, utan hålla fast vid intentionen och målet att leva på det sätt som du vill. Vänd det du kallar bakslag till att det var ett val du gjorde för att du förmodligen behövde det. Efter det kan du göra nya val. Bakslaget kommer inte att göra till elller från under dessa veckor, utan ta med dig det i framtiden så att du varje gång du gör olika val gör dem för din skull och för att du vill.

Härligt att höra att du går in i fokus igen, med ny kraft och energi inför påsk. Påskbordet kan bestå av sill, lax, kalkon, ägg, skinka och så vidare och innehåller ju massor med bra mat. Där kan du plocka och välja och göra det påskbord som passar för dig. Vill du, så är det också OK med en öl eller ett glas vin i helgen. Det är helt valfritt.

Till påskägget funkar nötter, russin och mörk 70-procentig choklad.

Fortsätt ta hand om dig och njut av träningen, så kommer formen av sig själv.

”Vad världen behöver är männsikor som har drömmar och som banar nya vägar – hur krokiga de än må vara!” av Okänd

Många kramar, önskar Bea

Emelie Andersson:

Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.”Jag lär mig mer och mer om mig själv”

Första frågan jag ställde mig inför vecka 7 var: ”Hur ska jag  hinna med mitt arbete?” Det är ju så mycket som ska in i min vardag, som inte funnits där tidigare! Denna vecka skulle jag göra andningsövningar och andas gör man ju automatiskt. Men när man ska börja tänka på hur man andas och koncentrera sig på det….Jag har av någon anledning svårt för det och känner panik när jag inte kan behärska min andning. Jag har svårt för att slappna av och det gör mig rädd. Att andas är ju en sån naturlig del av livet och jag känner rädsa över min egen andning. Jag måste lära mig att få kontroll över min kropp och andning!  På så sätt har denna övning varit bra. Jag måste ta mig tid till dessa lugna övningar, både yogiandningen och de stilla rörelserna.

Denna vecka har jag verkligen fått lägga ett schema för mig själv för att få in alla delar plus tid till att göra ingenting. Jag vet att det behövs. Ett par gånger har jag fått göra andningsövningen och de lugna rörelserna under min rast på arbetet. Ibland skulle jag vilja att det fanns fler timmar på ett dygn, de räcker visst inte till längre!

Det krävs mycket planering och ansträngning för att få ihop allt. Men jag hoppas att det ska kunna bli en naturlig del av vardagen och att jag  inte ska behöva tänka så mycket på det, utan att det bara sker.

Jag har denna vecka sprungit intervallpass två gånger. Det trodde jag aldrig om mig själv. Jag lär mig mer och mer om mig själv och att jag faktiskt klarar mer än vad jag tror att jag gör.

Jag fick inte svar senast om det där med mellanmål på kvällarna? Jag vill ha lite tips angående det. Och så en speciell fråga nu när det snart är påsk. Får jag göra mig ett påskägg? Om ja, vad får det  innehålla?

Kramar Emelie

 

Beas kommentar:

Bea Ahlperby”Ja, men pressa dig inte för hårt”

Hej Emelie! När jag läser din rapport blir jag alldeles varm. Du är otroligt duktig och precis som du skriver är det alltid ett pussel att få ihop allt som ska in i livet. Vad som sedan ska göras eller inte göras måste var och en bestämma själv. Det gäller alltså att hitta den inre övertygelsen om att just nu gör jag det här för min skull och jag låter mig njuta av det jag gör. Jag gör dessa val för min skull, och så vidare.

Ibland kan syftet vara att hjälpa någon annan och då leder ju även det till en positiv upplevelse för en själv, eller hur?

Nu blir det några tuffare veckor med mer träning. Jag hoppas de ska ge både bättre kondition och öka motivationen till att fortsätta motionera efter KomiForm. Ja, att du under dessa veckor känner att du någon gång gjort något kul du vill fortsätta med. Vad roligt att du fått till joggingen!  Du ska se att det släpper efter några gånger, så att du inte pressar dig för hårt utan kan njuta av turen även så här i början av ”löparkarriären”!

Som kvällsmål kan du ta yoghurt med lite bär och ringla lite honung på. Även keso och skinka med lite grönsaker till är bra kvällsmål.

Till påsk kan du givetvis göra dig ett litet påskägg och i det lägger du olika nötter, 70-procentig choklad och russin. OM du känner för att smaka på något annat, gör det med gott samvete, se till att jämföra med hur det smakat tidigare och lägg märke till om du verkligen vill äta det. Jag tror att du känner vad som passar för dig.

Vill du dessutom dricka en öl eller ett glas vin är det helt OK till påskmiddagen. Påskbordet med sill, lax, skinka, kalkon och ägg bjuder på så mycket bra att äta, så plocka det du tycker om  och känn efter hur magen mår.

”Vad världen behöver är människor som har drömmar och som banar nya vägar – hur krokiga de än må vara.” av Okänd

Många kramar,

önskar Bea