Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Emelie Andersson:

”Jag har gått ner en storlek av bara farten!”

Halva tiden har nu gått och det känns väldigt bra. Jag började veckan med en ledig dag och det var en underbar dag. Jag var pigg och glad. Jag har känt ett inre lugn, som jag faktiskt inte kan förklara. Jag känner mig mindre stressig och är morgonpigg på ett helt annat sätt jämfört med innan. Det är bra att jag är det, för det är ju mycket jag ska hinna med innan jobbet när jag börjar klockan 14.00! Promenad, frukost, mellanmål, laga middag, fixa här hemma och så vidare. Jag är glad att jag vill ta vara på hela dagen.

I söndags planerade jag att sova länge och verkligen sova ut, för jag tyckte jag förtjänade det. Men jag vaknade ändå tidigt. Till min förvåning klev jag upp och gick sedan gladeligen ut på min promenad innan frukost. Jag ser fram mot de gånger jag ska röra på mig. Det har aldrig hänt innan… Jag längtar efter promenaden och mina pass. Jag har känt att mina ben blivit starkare, vilket antagligen beror på promenaderna.

När jag skulle ta på mig mina arbetskläder på jobbet tänkte jag testa en storlek mindre både på byxa och tröja. Och vet du vad, de passade mycket bättre än de större. En klädstorlek mindre har det alltså blivit. Kanon. Mitt mål är ju inte ens att gå ner i vikt, så detta var en rolig bonus.

Ditt besök i fredags, Bea, var väldigt roligt. Hela dagen var underbar. Den bestod av skratt, svett och tårar. Skitjobbigt! Har nu insett att jag
”slarvat” med träningen på min pilatesboll och tagit för lätt på det. Nu
måste jag verkligen kämpa och med mer koncentration.  Resten av dessa veckor kommer bli fruktansvärt jobbiga, men samtidigt ser jag fram mot allt jag ska vara med om.  Jag vet att jag kommer att klara det.

Denna vecka har jag bakat ett bröd. Jag trodde inte jag skulle få baka något alls, men ack, så fel jag hade. Jag hittade ett recept utan mjöl och ändrade lite på det så att det skulle passa till det jag ska äta nu. Det blev väldigt gott och saftigt och man kände inte alls att där inte var något mjöl i. Underbart.

I fredags kväll var jag så trött och sliten efter dagen med dig, Bea, så jag tog en ruta från Peters 80-procentiga choklad. Jag har aldrig varit ett fan av mörk choklad, men en chokladbit har aldrig varat så länge som denna lilla bit gjorde. Den smakade så gott. Jag njöt och hela jag log. Peter skrattade åt mig, medan jag satt med denna lilla bit i evigheter. Det gjorde min dag, för jag har nog aldrig njutit av en choklad som jag gjorde då.

Med detta säger jag hej. Jag är nu beredd att möta vecka sju  i mitt nya liv.

Kramar Emelie 

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Jag blir så glad över dina framgångar”

Hej Emelie! Jag är så imponerad över att du klarat av att stå över det du mest av allt gillar en period, nämligen att baka. Nu har du några nya brödrecept som du kan sätta igång och baka efter och dessa innehåller ingen mjöl och mjölk. Du kan också välja efterrätter och bakverk för framtiden, bara du tar med det i helheten. Du  kollar alltså om du verkligen vill ha det och hur den sammanlagda måltiden ser ut. När du är så kallat viktstabil, det vill säga att vikten håller sig där du vill och du tränar regelbundet, så kan du välja det som passar för dig och det du mår bra av.

Vad härligt att du fick sådan träningsvärk! Det är bra att känna på, för att förstå hur vi arbetar med musklerna och vilka muskler som arbetar. Bollträning är så allsidig, så när du gör den använder du väldigt många muskler samtidigt. Vågar du dessutom utmana dig själv att alltid göra en repetition till, även om du inte orkar mer, får du garanterat resultat. Jag blir också så glad äver att läsa att du nu vill ut och promenera och träna dina pass. Att du dessutom redan fått gå ner en storlek på kläderna är ju fantastiskt. Det var verkligen kul att träffa dig igen och se ditt fina ansikte!

Du gjorde helt rätt som smakade en bit 80-procentig choklad. Det är en produkt som funkar och som jag rekommenderar, om du tycker om det och gillar choklad.

”Det är först när du stannar upp som du är på väg!”

Kramar, Bea

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Halima Andersson:
  

”Jag är helt slut och vill bara vila”

Hej Bea! TUSEN TACK för igår!!
Jag och Peter har inte tränat idag utan bara vilat hemma. Jag är helt slut både i huvudet och kroppen.  Dock saknar jag mitt gym, det är ju mitt andra hem. Jag kan tyvärr inte skriva alls idag. Min vecka har varit för intensiv och jag måste stanna upp helt och hållet för att orka ta mig an nästa vecka. Jag är ledig i morgon och hoppas att jag då är på banan igen.
Förlåt att jag inte har mer att ge idag.
Kram,  Halima

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Gör inte mer än kroppen klarar av!

Hej Halima! Du gör ett fantastiskt jobb med dig själv och jag beundrar din drivkraft. Jag blir också glad att läsa att du nu tar det lite lugnare, precis som vi pratade om. Att bara köra på i 100 procent hela dagarna och inte ta sig tid för återhämtning leder inte framåt.

Att stanna upp, reflektera och ta in sina egna inre signaler och vad de betyder är väldigt viktigt för att skapa balans och harmoni. Utan balans kan vi inte heller ha en bra hälsa. Nu är det en sak i taget som gäller och att du inte gör mer än vad kroppen klarar av!  Fler pass eller fler minuter gör ingen skillnad på resultatet. Resultat får du om du håller fast vid dina tillstånd som du vill vara i, både under resans gång och när du är klar med dessa 12 veckor.

Ta fram dem i minnet, tänk på dem ordentligt och upplev dessa tillstånd redan här och nu.

Du är fantastiskt vacker och ditt ansikte utstrålar vitalitet, Halima. Fortsätt med det!

Våga vila och du kommer nå framgång!

”Det är först när du stoppar upp som du är på väg”

Många kramar, Bea

Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Johan Karlsson:

”Jag fokuserar på det som är möjligt”

Hello Bea! Tusen tack för ditt besök igår, det var oerhört givande. Många bra tips och träningspass med dig, tänk att allt detta händer mig. I´m  so happy. Jag, som trodde att jag aldrig skulle klara nåt liknande.

När man styr upp och planerar sin dag, sina rutiner och livet, då händer det saker. Jag har till exempel inte gått morgonpromenader eftersom det varit svårt med småbarn och jobb från  07:00. Jag har helt enkelt fått lägga promenaderna så det funkar med jobb och familjen. Huvudsaken för mig har varit att fokusera på det som är möjligt, inte det som är omöjligt. Ska jag gå en timme gör jag det, men timmen får anpassas så allt runt omkring synkar! Det viktiga är att göra det och inte att haka upp sig på att jag inte kan på morgonen.

Jag blir imponerad av vad stöttning, jäklar anamma och rutiner kan göra för välbefinnandet.

Gunde Svan sa en bra sak: ”Vinnare har alltid en handlingsplan, förlorare bara ursäkter.”

Det stämmer. Är man förberedd och inställd på att göra saker, så gör man dom i stället för att säga att nej, jag kunde inte idag för det var det och det och så vidare.

Här och nu, inte sen. Kanske lever jag efter nu. Så, alla ni som är som jag har varit, sätt upp mål, roliga mål. Fokusera inte på vikten, kroppen eller längden på promenaden. Fokusera på att du verkligen gör saken, att du mår bra och kanske kommer i den där klänningen eller kavajen till sommarens fest.

Eller fokusera på att du verkligen blivit piggare. Sätt inte för höga mål från start, som att nu minsann ska du träna sju dagar i veckan. Så blir det bara två pass och du blir besviken.

Bestäm dig för två pass och klara dem. Kör sen ett extra pass och vips, så har du gjort det du bestämt dig för. Vilken härlig känsla det är. Jag lovar dig!

Nu har jag alltid i huvudet att detta är något som jag ska leva med. Det ska vara en del av min vardag och då måste jag hitta ett sätt som funkar. Det ska kännas lika självklart som att jag dricker när jag är törstig.

Nu är jag halvvägs i mitt 12-veckorsprogram och jag lovar att man kan få det att fungera om man bara vill och bestämmer sig för att man vill förändra.

Tack Bea, för att du öppnat mina ögon!

Hoppas jag kan öppna andras ögon genom min resa….

Vänligen Johan

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du gör ett otroligt bra jobb”

Hej Johan. Det är fantastiskt att få vara med på din resa! Du gör ett otroligt jobb, som dessutom får ihop det med två små barn. Din tanke och sättet du genomför dessa veckor på är det bara att hålla upp tummen för. Att hitta dina rutiner utifrån helheten är det viktiga och det är också det som leder dig mot målet. För många kan det vara en utopi att må bättre, omöjligt att uppnå. Det du gör nu är att inspirera många till att faktiskt inse att det går. Man måste bara bestämma sig. Det kan vara den svåra tröskeln. Att veta vad jag vill, vad jag vill uppnå, kanske inte alltid är så lätt att hitta fram till. En sak som då kan hjälpa till är att stanna upp lite.  Precis som ni fått göra i och med träffen. Ni har hittat former för avslappning, där långsamheten också ger er utrymme för att hitta er inre drivkraft.

När den väl är på plats gäller det att synka alla handlingar och få in de nya rutinerna, både för sig själv och familjen. Det gäller att inte ge sig, utan våga kasta sig ut på lite okänd mark ett tag.

Tack själv, Johan, för din insats. Jag är helt övertygad om att du hittat den Johan som du vill vara just nu. Kul!

”Det är först när du stannar upp som du är på väg”

Kram, Bea