Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Johan Karlsson:

”Det är full rulle med att få in träningen”

Hej Bea! Först lite återkoppling kring att fixa motionen när man har barnen och är ensam. Jag hade barnvakt till den stora killen och den lilla fick så snällt åka med i vagnen i en och en halv timme.
Han var nöjd och jag var nöjd. Annars gäller det att planera in i minsta detalj för att få ihop det. Jag kan ju inte köra på bollen när de tittar på barnprogram, för jag kan inte ha den framme. Då blir det bara lek med den och min sambo gillar inte att alla inredningssaker kan gå sönder:-)
Denna vecka har varit helt OK. Jag har promenerat varje dag och spelade match i onsdags med cirka 70 minuters speltid.  Har också kört lite styrka på boll och tränat ett pass fotboll förutom matchen.
Igår fyllde ena sonen fem år, men jag hann med att spela hela 90 minuter i helgens match. Puh!
Sen var det kalas med olika sorters godbitar och tårtor. Jag tog bara kaffe, jag. Så stolt, men var heller inte sugen. Jag smakade på lite morotskaka som sambon bakat senare på kvällen. Typ en matsked och det var gott.
Nej, nu är man inne på halvtid efter veckan som kommer. Jag ska köra stenhårt med power walks i lite kuperad terräng, sen blir det match tisdag kväll, träning torsdag, match söndag. Samt promenixarna emellan.
Maten funkar bra. Bulgur är ju gott. Det trodde jag aldrig jag skulle säga, men sant! Jag äter lite kolhydrater överlag, men smoothies är så gött! Jag åkte tyvärr på lite småäta nu på söndagskvällen och tog två småkakor, två hårda mackor med makrill och en kall korv. Fan, så besviken jag blir efteråt, känner nästan för fingrarna i halsen.
Ha det gott, så hörs vi. För resten har jag glömt att säga att tusan, vilka sköna skor jag valde. De gör verkligen skillnad.
Om åtta dagar kommer du till mig. Det ska bli kul.
Vänligen Johan

 

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Man måste planera hårt när man har små barn…”

Hej Johan! Vad du ligger i!  Gott att se att det går att pussla ihop träning med små barn. Som du skriver krävs det lite mer planering och det brukar kännas bra när det är färdigt. Så länge barnen är i vagnen går det alltid att promenera. Sedan gäller det att hitta goa grannar och släktingar och kompisar som kan hjälpa till ibland. Så gör jag också när jag tränar.

Har du inte ätit sockerrika produkter och livsmedel under en period kan det kännas extremt sött när du smakar på det. Därav kan också en form av ”illamående” komma. Det är bra erfarenheter, tycker jag, för du inser då du vad det är du stoppat i dig utan att tänka innan. Sånt som inte gör det bästa för kropp eller knopp. Sätt för guds skull inte fingrarna i halsen 😉

Du har nu kommit igång med fotbollen på allvar, ser jag. Då ska vi när jag kommer gå igenom lite joggingteknik för att underlätta löpningen. Nu drar du ner på promenaderna till fyra gånger i veckan och kör du fotboll tre gånger denna vecka kan du köra tre powerwalks i stället. Annars blir det för mycket.

”Livet är det som pågår medan vi står och tittar ut genom fönstret”

Må nu så gott så hörs vi innan måndag!

Kram, Bea

 

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Halima Andersson:

”Jag känner mig trött och tråkas ut av promenaderna”

Veckan har varit upp och ner. Jag är jättetrött på promenader och vill ha roligare och mer givande träning. Min kropp bränner inget och jag får inga resultat, fast jag promenerar varje dag och äter rätt var tredje timme. Det är bra att du kommer, för jag har börjat tappa motivation. Jag vill ha bra resultat och är beredd att jobba hur tufft som helst. Jag ville gå ner 10 kilo på tre månader och jag vet att det är  fullt möjligt, men ditt program är för långsamt. I  alla fall för mig, eftersom jag  faktiskt tränat varje vecka och joggar lite med Peter om våren, sommaren och hösten.
Jag har jobbat sex dagar denna vecka och även extra på min fridag, så jag har varit i gång hela veckan. Ändå har jag tränat och skött kosten hur bra som helst.
Jag är jättetrött och kommer att jobba tidigt i morgon, då jag ska upp 04.30. Så god natt och välkommen till Borås nästa helg!
Tack och hej från Halima

 

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du måste ha vila och återhämtning”

Hej Halima! Nu är grundträningen färdig och det är viktigt att köra den även om den är tråkig. Tränar du för intensivt och kroppen inte har resurserna ute i musklerna, så får du inte i gång din ämnesomsättning. Bra jobbat, nu!

Denna vecka ska du komma i gång med joggning igen och när vi ses på lördag ska jag visa dig lite teknik. Jag tror det blir en ny utmaning för dig och sedan är du igång med lite tuffare träning ! Utmana också dig själv och kom i gång med balansen på bollen. Det är ”tuff” träning, det. Bestäm dig för att klara 15 sit ups tills jag kommer! Kör gärna ett riktigt tufft, frivilligt pass denna vecka så att du tar ut dig ordentligt och motivationen kommer igång.

Att jobba sex dagar i veckan tär också på kroppen. Då är det viktigt med återhämtningen och de långsamma rörelserna.  Att inte vara ledig och inte göra någonting kan sätta kroppen i ”stress” , vilket hämmar fettförbränningen.

Resultaten ska inte synas nu, så jag föreslår att du inte väger eller mäter dig förrän efter dessa  veckor. Det tar några månader för kroppen att ställa om och hitta sin balans. Bli vän med din kropp och beröm den varje dag för att den tar dig framåt.

När jag kommer ska vi gå igenom löpteknik, gå i mataffären och kolla innehållsförteckningar, jobba vidare med neuromotorisk träning, gå igenom nya bollövningar, laga mat och mellanmål. Det ska bli så roligt att se dig igen och vi ska nog få fart på motivationen, ska du se!

Sköt om dig nu!

Kram Bea

Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Emelie Andersson:

”Jag saknar min hobby – att baka!”

Det har varit segt att vara sjuk och det kändes som att börja om från början när jag blev frisk igen. Jag har missat en massa, men nu ska jag försöka ta en dag i taget.

Jag börjar verkligen känna att jag inte lever som förut. En av mina hobbyer är att baka och att baka alla sorters saker. Nu kan jag inte göra det, så vardagen blir ett snäpp tråkigare. Jag vet inte vad jag ska ersätta detta intresse med. Det finns inget som är likvärdigt för mig. Jag saknar verkligen stunderna då jag impulsivt slänger ihop en smet av något man blir sugen på eller som man kan ha till fikat när man bjuder hem folk. Det är jobbigt!

Jag har verkligen börjat känna att jag saknar mjölprodukter. Det är väldigt jobbigt att vara utan detta. Jag vill ha en god smörgås till frukost! Ja, det är mycket jag vill ha. Godissuget har satt igång igen. Det är nog all denna reklam jag hela tiden får syn på…?  En chokladbit, mmm, det hade suttit fint. Eller en påse lösgodis. Det tär på krafterna att vara sugen på detta hela tiden. Man ser andra äta och då tänker man på det.

Tänk, vad kroppen ändrar sig fort. Jag har märkt att den nu inte klarar av det som den gjorde innan. Min mage mår inte bra när jag äter för mycket. Innan kunde jag äta hur mycket som helst en kväll.

Jag har väl vant kroppen vid att inte äta så mycket och inte efter kvällsmaten. Men nu mår jag inte bra av det. Kroppen reagerar annorlunda. På ett sätt känns det skrämmande, men egentligen är det ju bara bra. Jag försöker se och känna vad min kropp mår bra av! Min halsbränna har försvunnit och det är en härlig känsla. Jag äter mer regelbundet och mindre mat.

Kramar, Emelie

 

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Kör med recept utan mjöl och mjölk!”

Hej Emelie! Vad bra att du tar en dag i taget och inser att kroppen behöver tid att återhämta sig och komma i fatt. Efter att du varit sjuk är det viktigt att dra i gång försiktigt.

Vad härligt, att du märker att din kropp förändras och att den får ”nya” rutiner” som den inte varit van vid innan. Nu gäller det att hitta nya livsstilsvanor så att du inte tycker livet blir tråkigt. Exempelvis finns det idag en mängd kok- och bakböcker med recept utan mjöl och mjölkprodukter. Leta reda på några sådana, så att du kan behålla ditt stora intresse för bakning. Kanske blir matlagning också ett intresse ju mer du hittar och lär dig.

Denna vecka ska du komma igång med lättare joggning. Jag ska visa dig och gå igenom det med dig när vi ses på fredag, så du behöver inte köra joggpasset innan dess. Kör i stället på med promenaderna och bollträningen som vanligt. Se också till att du inte äter för lite. Förhoppningsvis släpper sötsuget nu när du får röra på dig lite igen. Kolla också så att du inte äter för små portioner.
”Livet är det som pågår medan vi står i fönstret och tittar ut”
Må så gott! Kram, Bea