I domen från Arbetsdomstolen, AD, ogiltigförklaras uppsägningen. Nobina döms att betala 70 000 kronor i skadestånd till Rabih Ballout. Företaget ska dessutom ge honom cirka 14 000 kronor i kompensation för utebliven OB–ersättning och helgtillägg under den tid han omplacerades till servicehallen. 

En jublande glad Rabih Ballout fick beskedet från AD klockan två onsdag eftermiddag.
– De första 10 minuterna skrek jag bara rakt ut, det känns så otroligt, enormt och fantastiskt bra. Herregud, två år av mobbing och trakasserier är över. Vilken upprättelse, säger Rabih Ballout lyckligt.
Nobina sade upp honom dels för att han inför arbetskamraterna uttalat sig kritiskt om företagsledningen vid Nobina i Umeå, dels för att han påstås ha misskött arbetet genom att strunta i att göra alkotester, haft olovlig frånvaro och ha kommit för sent samt gått hem för tidigt från arbetet.

AD konstaterar att Rabih Ballout inte har agerat illojalt när han kritiserade ledningen, möjligen kan det vara en form av samarbetssvårigheter med inte så allvarlig att det motiverar en uppsägning.
När det gäller anklagelserna om misskötsel säger domstolen att Rabih Ballout ska klandras för att han vid några tillfällen glömt eller struntat i att göra alkotester. Men eftersom han skött dessa efter att ha blivit varnad tycker inte AD att detta i sig är tillräckligt för att säga upp honom.
Övriga anklagelser om misskötsel tycker AD inte att Nobina har kunnat styrka, det har varit oklara rutiner vid företaget eller oklara besked till Rabih Ballout, eller så är dessa inte så allvariga att det motiverar en uppsägning.

AD noterar också att Rabih Ballout efter att ha blivit varnad inte har upprepat det som Nobina anser vara misskötsel och som de har velat använda som argument för att säga upp honom.
Kommunalarbetaren har sökt men inte lyckats nå Peter Eriksson, trafikchef vid Nobina i Umeå, för en kommentar till domen.

Kommunals ombudsman Susanne Gällhagen är mycket nöjd.
– Vi är jätteglada över domen. Det är bra att Rabih Ballout har fått rätt, och att domen visar att det krävs mer än de anklagelser Nobina har framfört för att säga upp någon, säger hon.
Rabih Ballout tänker nu fira sin framgång.
– Jag ska krama alla jag möter, lovar han.