– Den handlar om en missbrukare. Om en kille som levde ett helt normalt liv innan han blev missbrukare, som har haft alla odds emot sig. Och han har egentligen inte själv satt sig i den situation han är.

Hur kom du på idén till novellen?
– Jag vet faktiskt inte. Livlig fantasi… Och så jobbar jag ju i sjukvården.

Har du alltid skrivit?

– Ja, och sen håller jag på med dans och revy också. Och så håller jag på med tre texter åt fantasyhållet som förhoppningsvis ska bli en bok en dag. De ligger på 600 sidor styck, så det är det där att ta tag och banta ner texten…

Vad är det för dans du sysslar med?
– Jag jobbar som danslärare ideellt. Vi har ett eget dans- och revysällskap i området här. Vi har verksamhet fem kvällar i veckan.

Dans, fantasy, noveller. Hur hinner du jobba?

– Jag jobbar bara natt. Men det gäller att planera tiden ganska väl däremellan…

Stipendiet är på 5 000 kronor, vad ska du göra för pengarna?
– Köpa ett nytt tangentbord! Förutom stipendium, diplom och motivering, som jag blev jätteglad över, fick jag kuvert, frimärken och en förpackning skrivarpapper istället för blommor. Vad mer behöver väl en kvinna?