– Det var bara en sak, det fanns flera anledningar, säger hennes dåvarande chef Katarina Halovanic till Kommunalarbetaren.
Vilka de andra skälen var vill hon inte gå in på.
Eftersom brukaren i fortsättningen skulle klara sig utan dubbelbemanning skulle tre av de åtta i personalstyrkan inte få vara kvar.

Jaana Poikolainen, som är 158 centimeter lång, omplacerades till ett gruppboende.
– Men det funkar inte med arbetstiderna.
För tillfället är hon sjukskriven, och det beror på hur hon blivit behandlad, säger hon.
– Jag fick magkatarr och det tar på psyket också.
När omplaceringsbeskedet kom var hon inte medlem i facket, men har nu gått med i Kommunal.
Kommunalarbetaren har sökt den ombudsman som lovat att hjälpa henne, Jimmy Pettersson, men inte lyckats nå honom.

Några av de andra i personalgruppen, som fick vara kvar, hade både mindre utbildning och kortare erfarenhet än henne, enligt Jaana Poikolainen.
– Min dåvarande chef sade om en av de andra assistenterna med mindre utbildning att, ’han är ju lång’, säger Jaana Poikolainen.
Den senaste veckan har flera medier rapporterat om Jaana Poikolainen.
– Det har varit väldigt intensivt men det är bra att det här kommer ut, säger hon.

Det är inte första gången Svenljunga kommun är i fokus, i ett personalärende.
Kommunalarbetaren rapporterade, för två år sen (nummer 1/2009) om fyra anställda i hemtjänsten som plötsligt fick veta av sin chef att de inte skulle få jobba kvar.
Och nyligen har flera medier skrivit om en kommunjurist i Svenljunga som varslats om avsked efter att ha riktat kritik mot den psykosociala arbetsmiljön på sin enhet.

Personalchefen i Svenljunga, Sonja Mozer Rosell, kan inte svara på varför just Svenljunga återkommande hamnar i fokus för sina konflikter med personalen?
– Jag tror inte vi har mer problem än andra organisationer med cirka 1 000 anställda. Det kanske lyfts fram lite mer, när det är Svenljunga, det blir en negativ trend. När, vi gjorde vår senaste klimatbedömning 2010 så var det något sämre än 2008, men inte speciellt mycket sämre. Och våra resultat är fortfarande goda, säger personalchefen.