– För att Kommunal organiserar väldigt många kvinnor. Det som Kommunals medlemmar jobbar med, välfärden, har dessutom stor betydelse för att få ett jämställt samhälle. Omsorgen av barn och äldre har varit otroligt viktig för att kvinnor ska komma ut i arbete.
 
Vad kommer du att göra när du börjar på jobbet?
– Jag ska på olika sätt undersöka hur politiken påverkar jämställdheten och bilda opinion för en politik som bidrar till ökad jämställdhet. Det första jag ska titta på handlar om förskolors öppettider. Sedan ska jag även utreda större frågor, som vilken betydelse välfärden har för tillväxten. Jag är intresserad av varför omsorgsarbete är så lågt värderat, jag är rätt säker på att det har att göra med att det är traditionellt kvinnliga sysslor. Hur ändrar man den värderingen?
 
Vilka är de viktigaste jämställdhetsfrågorna för Kommunals medlemmar?
– Det är rätt till heltid och högre lön. Sedan att välfärden, barn- och äldreomsorg, fungerar och erbjuds till alla, oavsett inkomst.
 
Vad har du gjort tidigare?

– Jag har varit redaktör för den feministiska tidskriften Bang och verkat som frilansjournalist. Jag har också skrivit en bok som handlar om föreställningar kring graviditet. Parallellt med detta har jag jobbat med jämställdhetsprojekt och utredningar.