På första maj valåret 2006 demonstrerade kommunalarna i Olofström och krävde arbetskläder. Man hänvisade bland annat till att de som jobbar med it och datorer hade arbetskläder, medan de som arbetar med barn och gamla fick gå i sina egna kläder.
Den socialdemokratiska majoriteten lovade då att se till så att kollektivet skulle få sina arbetskläder, ett löfte som till viss del gick i uppfyllelse när man såg till att personal på särskilda boenden fick kläder. Men för hemtjänsten var det fortfarande nej.

2010 gick Olofströms kommun med tio miljoner plus och arbetsplatsombudet Elone Kimberg skrev ett brev till politikerna och undrade varför inget hände.
Nu hänvisade socialnämndens ordförande Miroslav Milurovic (S) till stöldrisken:
– Vi vill inte aktivt gå ut och skylta med vilka vårdtagare som är beroende av hemtjänstpersonal. Det gör det lättare att göra inbrott i de hushållen, sa han till Blekinge Läns Tidning.

Ett argument som Ing-Marie Holtne på Kommunal inte ger mycket för:
– Det förstår jag inte. Bilarna är inte märkta och hemtjänsten kommer fem-tio gånger per dag så jag tror ändå grannarna vet vilka som har hemtjänst.
Hon är övertygad om att det i själva verket handlar om att kommunen inte vill betala för kläderna.
– Jag tycker det är dåligt. De i hemtjänsten gör idag samma saker som de anställda på särskilda boenden. Jag hoppas politikerna tar upp det på sitt bord.
Kommunalarbetaren har förgäves sökt kommunalrådet Margaretha Olsson (S) för en kommentar.