I samband med att riksdagen skulle anta arbetsmarknadspolitiken och a-kassenivåerna i regeringens budgetproposition valde Sverigedemokraterna att i riksdagen agera på ett annat sätt än vad de gjort i utskottsbehandlingen. De ville, som KA.se rapporterat tidigare, inte som de röd-gröna helt reservera sig mot regeringens politik på hela området, utan gav stöd åt två s-motioner som rent allmänt påtalade vikten om ett höjt tak i a-kassan.

Men de rödgröna höll fast vid sin egen reservation och sade nej till SD-stödet i de två motionerna. När regeringens förslag ställdes mot de röd-grönas reservation lade Sverigedemokraterna ner sina röster. Och därmed klarade sig regeringen från ett nederlag i riksdagen.
– De har haft möjlighet i utskottet att stödja vår reservation men det har de inte gjort, säger Patrik Björck.