Joaquin Phoenix, hyllad för sin huvudroll i Johnny Cash-filmen Walk the line, villar bort sig i haschdimmorna och bestämmer sig för att lägga skådespelarkarriären på hyllan. I stället ska han bli rapartist.

I sin strävan efter att uppnå det målet jagar han hiphop-producenten Dr Dre runt hela den nordamerikanska kontinenten, han gör skandalösa scenshower i Miami , ligger med horor, och skämmer ut sig på Letterman. Allt i en nedåtgående spiral av alkohol och droger.
Allt det här händer på låtsas, regisserat av Hollywood-stjärnan Ben Afflecks lillebror Casey.
Men för omgivningen, som utsätts för den här galningen, är det alldeles verkligt, och reaktionerna blir lika äkta som på Dolda kameran, eller i Borat-filmen.

När jag såg förhandsvisningen av dokumentären visste jag inte att upphovsmännen redan gått ut och avslöjat det hela som en fejk. Osäkerheten över huruvida världsstjärnan hade blivit galen eller inte, adderade en nervpirrande spänning.
Nu kan man istället glädjas åt att Phoenix inte är nerdekad, och samtidigt njuta av hans briljanta gestaltning av en nerdekad skådis.