Underhållande story om fyra unga människor vars vägar korsas på olika sätt. Halvsyskonen Axel och Yanne adopterades som barn från Asien men hamnade i olika norska hem. Yannes polska väninna råkar av en slump föra ihop syskonen i vuxen ålder.
De båda syskonen har haft helt olika uppväxt och utvecklats till helt olika människor.

Filmen ställer frågan om ursprung på sin spets. Var hör vi hemma och varför?
En sidohistoria med Per som just kommit hem från ohyggliga upplevelser i krigets Afghanistan känns inte lika självklar.
Filmen har fått stor uppmärksamhet i Norge med många priser som följd. Och visst är det bra och tankeväckande men också lite tillrättalagt. Det ska vara modernt och frejdigt, vilket det är, men det skapar också en viss ängslighet. Lite mer tillit till berättelsens och huvudpersonernas styrka hade inte skadat.