Folkpartiets populäre partiledare David Holst tappar lusten när han inte blir statsminister, som allt var upplagt för. Då träffar han en partistrateg inom sossarna och blir kär. Magnusson leker friskt med fördomar och föreställningar. I den politiska värld, hon målar upp, är det värre att den han träffar är sosse än att det är en man. Partiledarens fru, Fia, har sedan länge känt till sin mans sexuella läggning.

Många lustigheter och förvecklingar och hyfsat driv i berättelsen men ändå lyfter det inte riktigt. Skådisarna gör det bra, särskilt Eric Ericsson, som den unge charmige socialdemokraten som Holst faller för.
Intrigen känns lite väl tillrättalagd. En romantisk komedi måste väl inte nödvändigtvis vara trovärdig i alla delar, men igenkänning skadar ju inte.
Och denna, på ett plan, fördomsfria värld som Tova Magnusson är mån om att skapa, lär knappast ha sitt högsäte i riksdagskorridorerna.
Kul och charmigt, men inte omistligt.