Jag läser allt från reklamblad till fackförbundspress, dagstidningar, Kyrkans Tidning och Allas veckotidning.
Varje tidning ger mig inspiration och en kunskap om människors vardagsliv, nationellt och internationellt. Hur ett land mår och hur beslutsfattare agerar.
Jag sällar mig till skaran av samhällsintresserade av såväl stora som små problem.

Dessutom ser jag gärna på TV. Allätare även där, även om jag i högsta grad ogillar alla avbrott för reklam.
Som en parentes måste jag också erkänna att visst åker det ner någon vara i varukorgen när jag handlar som varit föremål för reklam i TV, så jag förstår fullt ut värdet av TV-reklam. Men ibland är den usel. Den branschen borde utvecklas en hel del. Jag får uppfattning av att dom tror att vi är korkade och går på allt. Det gör inte jag i alla fall, eller?

Det som på senare tid inträffat är en riktig kioskvältare. Helt plötsligt vaknar jag upp sittande framför dataskärmen och förflyttar mig från hemsida till hemsida, söker mig vidare och tycker att det är otroligt bra.
Det jag märker är tiden att går oerhört fort så det gäller att ha koll på läget.

I dag på morgonen har jag läst Kvinnor för freds tidning (pappersformat). Finns även på www.kvinnorforfred.se.
Kvinnor för fred bildades 1978 för att verka för fred på kvinnors villkor. Vi vet alla att kvinnor, barn och gamla drabbas väldigt hårt i skuggan av kriget. Det är en offensiv organisation som gör mycket utan att det alltid blir publikt.
Jag upplever att det är många olika aktiviteter som ideella organisationer gör. De ideella organisationerna samlar och förenar många kvinnor och män. Också ungdomar som brinner för en speciell fråga och vill göra en insats.
Många kommer senare att ta klivet in och engagera sig i en politisk organisation och på så sätt bredda kunskapen för deras frågor i de etablerade partierna.
Det är viktigt att lyfta fram all den aktivitet och rörelse som finns runt omkring oss, sätta ljuset även där.

Kvinnor för fred kräver stopp för kärnvapen och kärnvapenprov, kvinnors medverkan vid konflikthantering, för ökat inflytande i FN osv.
FN:s makt och möjligheter diskuteras från tid till annan och jag tror det är viktigt att FN får den makt det ska ha och ses som den samlande kraften med tillräckligt mandat. Det är ju världens länder som skapat FN med insikten, hoppas jag, att konflikter och krig bäst löses gemensamt och i samförstånd.
Det är självklart inte enkelt, men FN blir det länderna gör det till.
Jag påstår att vi som medborgare i varje land kan påverka våra egna politiker att stärka FN. Det kräver opinionsbildning organiserat från många som vill samma sak.
Därför behövs de ideella organisationerna som står upp för FN:s milleniummål som är ett viktigt steg in i framtiden för hela världens befolkning.

Idag bidrog jag på ett enkelt men viktigt sätt när jag skrev under FN:s upprop för Världens fattiga.
Gå in på www.fn.se.
Våra underskrifter har betydelse och gör skillnad, det vet jag.
Under min tid som förbundsordförande skrev vi många protestbrev. Kommunals medlemmar har skrivit protestlistor till förmån för fackliga ledare världen över som utsatts för hot, fängelse och tortyr.
Just därför att de slåss för fackliga och mänskliga fri- och rättigheter.