Denna film visar att man ska njuta av det man har. Redan tidigare har träsktrollet Shrek fått sin prinsessa: Fiona.
Nu har de tre barn. Men Shrek börjar få nog av böljbyten och alla andra vardagssysslor. På barnens födelsedagskalas tröttnar han på omgivningens krav. Han tar ut ilskan på sin älskade Fiona. Hon förstår honom inte alls, hon tycker att Shrek har allt, men att han inte förstår det. De skiljs åt som ovänner.

 

Shrek vill inte vara snäll längre. När han träffar skurken Bullerskaft ger han bort en dag av sitt liv. Intet ont anande om vad som väntar. Först njuter han av att alla är rädda för honom. Han upptäcker att både han och Fiona är efterlysta… Och sedan väntar den ena hemskheten efter den andra. Och när Shrek väl hittar Fiona vill hon inte kännas vid honom. Till slut besegrar de draken tillsammans. Det är en favoritscen.

Den var väldigt
annorlunda jämfört med de andra Shrekfilmerna. Den är fartfylld och det händer något hela tiden. Men också riktigt otäck. Åldersgränsen är sju år, men många sjuåringar kommer tycka att den här filmen är alldeles för läskig. Även om mamma eller pappa är med.
Vi ger den här filmen betyg tre. Storyn är tunn, men ändå det full action hela tiden. Och många gamla goda hits höjer stämningen.