KA 100 årI Kommunalarbetarens sista nummer för året (nr 22/1964) ägnar redaktören Hans Backman hela sin ledare åt händelsen.
Klockan 11.30 den 12 december, samtidigt med att jordfästningen hölls, stannade alla Stockholms t-banetåg, spårvagnar och bussar för en tyst minut i en sista hyllning till spårvägsmannen. Trafikanterna visade stor förståelse för manifestationen.
Löfing hade blivit nedslagen när han i sitt jobb gick och sade till ”några ynglingar som bråkade med dörrarna”.

I Kommunalarbetarens ledare framkommer att det under tidigt 60-tal tycks vara ett stort arbetsmiljöproblem för de anställda vid Stockholms Spårvägar, med ligor som härjar i t-banan nattetid. Värst drabbade var spärrvakterna: ”Misshandlade spärrvakter har fått sjukskriva sig, andra på grund av den psykiska terror ligorna utgör”, står det i artikeln.
Backman avslutar sin ledare med att kräva att polischefen ingriper: ”När det gått så långt att personalen måste arbeta med fara för sitt eget liv, är situationen ohållbar”, skriver han.