Lite börjar man vänja sig nu vid  det nya.
Tja, det kan nog bli bra det här. Fräscht är det, mycket bättre rum för de boende. Marknära och möjligt sitta ute den varma tiden. Ha fågelbord utanför. Se hundar med ägare stolt gå förbi. Stavgångarna är också en ras för sig.
 
Idag var det bilruteskrapningsdag. Så kallt är det nu i vår del av landet.
Nej, vi har inte garage. Vi har inte hus, ej egen tvättmaskin eller storbildsplasma-TV heller. Jag har ett rivjärn från 1977 som mest avancerade ”köksmaskin”. Utmärkt redskap. Vi har helt okej föda ändå utan en massa avancerat.

Jag var på ett föredrag om Kenya förra veckan. Där såg man hur primitivt vi själva levde för inte alls allså länge sedan. Det är mycket nyttigt att förpassa sig om än i tanken bortom dessa sjukt stora pryldepåer vi omger oss med. Köp nytt köp köp. ”Dumpa skiten till Afrika sen”.
Stackars Afrika har alltid fått ta emot sopor, sjukdomar och plundrare.
 
Maken och jag hade en slänga-bort-orgie igår. Jösses, va jublande skönt det var. Böcker kläder skor papper gardiner porslin, CDs man inte öppnat på åratal. Pynt, julgransfot, luftmadrass, skidor, väskor, krukor, ljus…you name it. Bort!
Vi använder ju inte allt. Det bara står i skåp, på hyllor i förråd. Varje flytt förbannar vi grejerna.
Vår dröm är att bo i husvagn och kuska runt bara ha det minimalistiska livet. En dag ska vi prova det.
Å andra sidan jag vill ha min laptop och maken har sina gitarrer med effekter. Ström måste vi ha. Samt TV. Kanske?

TV är vårt nöje, trots allt. DVD- filmer. På krogen går vi absolut aldrig, på fest sällan. Bara när vi har egna gig.
Vi är riktiga soffpotatisar som mest är hemma när vi inte är inbokade på jobb, gig, rep. Eller far på bilturer. Med åldern har det blivit mycket roligt se på vilt och fåglar. Kanske för att man börjar känna igen sig i vissa sorter?
Ugglan, skatan, gamen, påfågeln, lärkan, hackspetten. Olika dag för dag.
 
NU: En arbetsplats har en helt annan stämning när det är sen kväll, natt. De boende ser man på ett annat sätt vid ett nattskift tycker jag. Byggnadens hallar, entreer i ett annat ljus. En annan skönhet och mystik.
 
Förutom här i stan, har jag jobbat på ett antal ställen i Stockholm. Även varit guide. Gick en kurs i Tyskland. Har guidat i Stockholm lite för amerikaner. Jag har jobbat i affärer. Lite småjobb utomlands inom vård bl a. Gått mycket i kurser i en mängd intressen. De flesta har jag betalt själv.
Det finns hela tiden mer och nytt att lära. Trots min nu höga medelålder. Har läst italienska,finska, franska, konst-måleri, navigering och knopar, improv-teater,kroki, data,dykning, gitarr, psykologi, pedagogik, teatersmink, magdans, alla slags danser, bokcirklar… Åh… Nyss clownmim.
Så leve kurser, folkbildning. Kunskap är ingen börda att bära. Allmänbildning är status läste jag nyss. Coolt.

Dags gå hemåt. Imorgon ska det köpas ljung, tas fram lykta till mammas minnesplats. Det är Allhelgona snart. En fridens helg vill man. (Jag ogillar alltså Halloween)