Resolutionen har mött på hårt motstånd ifrån framför allt den konservativa EPP-gruppen, där Berlusconis partivänner sitter. Omröstningen började mycket bra, då alla tilläggsförslag som vi stödde gick genom.
Vid den sista röstningen, om hela resolutionen, som kräver att Kommissionen stärker lagstiftningen om mångfald i media och principen om pressfrihet fälldes dock med tre röster! (338 emot, 335 för.)
Av svenskarna var det bara våra fyra moderater, Corazza Bildt, Hökmark, Ibricagic och Fjellner som röstade emot resolutionen.

Jag antar att Berlusconi firar stort idag. Och att det blir mycket svårt för parlamentet att i förhandlingar med aspirerande medlemsstater att kräva mer pressfrihet än i Italien, där en enda person direkt eller indirekt kontrollerar samtliga stora tv-kanaler.
En mörk dag för parlamentet.

Nu håller jag tummarna för att de mörka krafterna här inte kommer att se till att stanna till den sista omröstningen i morgon, då EPP och ECR och stora delar av socialisterna vill peta ut paragrafen som fördömer EU:s fiskeriavtal i den Guinearesolution vi ska rösta om i morgon.
Jag börjar inse att det kommer att bli svårt och spännande att bedöma hur detta parlament ska rösta i många frågor. Mycket verkar kunna avgöras av hur många som blir sjuka eller avstår. Inte bra!

Hur som helst, seminariet vi anordnade om Guinea gick mycket bra, med videolänk med en av de ledande personerna i en humanitär organisation i Guinea, som kartlagt och samlat bevis om massakern för snart en månad sedan.
Nu tillbaka till hotellet och läsa igenom en rad resolutioner som vi ska rösta om i morgon. Så kort blev inte detta ändå. I morgon kanske kortare!