Marie PerssonMarie Söderström
Marie Persson och Marie Söderström:

”Blodtrycket är mycket bättre nu”

Marie P: Mina mål kvarstår och jag är styrkt i att fortsätta. Jag ska behålla mina nya matvanor och motionera utöver vardagsmotionen. Men i dagsläget räcker tid och ork inte till för intensiteten i träningsprogrammet.
Det enklaste har varit kosten och att äta rätt.
Den här veckan har det varit mycket jobb och det har gått rasande fort. Helgen med barnbarnen i Stockholm innebar fullt ös från morgon till kväll och maten var det inga problem med, för det bjöds på lammstek, fisksoppa och couscoussallad. Även om jag vet att couscosen är förbjuden…
Har testat mitt blodtryck och det har förbättrats radikalt. Det känns nästan viktigare än vikten!

Marie S: Målsättningen för mig har varit att klara de här 12 veckorna. Jag har haft en liten svacka ett par veckor, men nu känns motivatonen på topp igen och mitt mål är att fortsätta kämpa på egen hand efter de här 12 veckorna.
Jag ska gå på bröllop i juli och då kan det ju vara roligt att ha gått ner något kilo till. Det känns bra att ha ett mål att satsa på och nå upp till.
Enklaste utmaningen tycker jag har varit träningen. Fast nu ligger jag hemma med feber, så jag har inte tränat fredag, lördag och söndag. Det är i alla fall tur att jag gjorde de tuffaste passen i början av veckan, men det känns så typiskt att man inte kan, när man vill träna och vet att vi ska träna så mycket. Jag hoppas att jag blir bättre till veckan så jag kan komma igång igen.
Angående vecka 10 funderar vi på det som står om att vi ska lägga till ännu ett pass. Då är vi uppe i sex pass står det, men blir det då inte åtta pass? Bara så vi inte har förstått fel på något sätt, för nu tränar vi ju fyra promenader med styrka på boll, två intervallpass och ett lite tuffare pass.
Hoppas du haft en härlig helg! Det har ju varit kanonväder medan jag legat på soffan under filten och tryckt och Marie P har fått jobba alla de fina dagarna. Fast det var ju finväder förra helgen också och då var vi lediga, så vi ska inte klaga.

Kram, från Marieorna.

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Motion är bästa medicinen”

Hallå tjejer! Vad härligt att ditt blodtryck förbättrats, Marie P! Det kan aldrig nog understrykas att den bästa medicinen mot högt blodtryck är motion minst tre gånger i veckan på 65-75 procents belastning av maxkapaciteten (det vill säga lätt flåstempo – man är svettig, men kan prata). Underbart att detta bekräftas ännu en gång och kanonbra kämpat! Lite couscous i en sallad är ingen fara. Kolla bara hur magen reagerar när du äter mjölprodukter igen.
Vad synd att du åkte på feber och förkylning, Marie S, krya på dig ordentligt och se till att du är helt feberfri och av med det halsonda innan du kör de tuffare passen igen. Det går att börja lite lätt med promenader när du är på benen igen, men efter din förmåga. Jättekul också att du planerar en lite längre målsättning. Hitta hela tiden svaret på varför du gör det här och vad det ska leda till, så blir det lättare att hålla motivationen uppe även under de tyngre dagarna.
Och det är okej att ha tyngre dagar. Man får tycka synd om sig själv och ta det lugnt, men det är inget som leder en framåt. Det fungerar som en paus och en återhämtning och det viktiga är att acceptera den känslan och sedan göra det du trivs bäst med för att vända på den. Ibland är det bara en natts sömn som behövs.
I temabladet står det fel antal pass. Ni har helt rätt i att det är åtta pass som ska klaras av denna vecka. Jag skickar med ett nytt temablad att skriva ut och sätta in i pärmen.
Helgen har varit underbart skön här i Stockholm och jag har njutit av familjen, sol och värme. Nu regnar det, luften är fantastiskt frisk och jag ska själv ut på en långsam promenad eftersom jag opererade en brusten bukhinna (ljumskbråck) förra tisdagen och har varit lite lätt invalid sedan dess.
Som sagt, nu kommer er tuffaste vecka. Nu gäller det att planera tiden och hitta två dagar där ni kan köra två pass (kanske enklast de lediga dagarna) eftersom det är bra om ni vilar helt en dag. Tre veckor kvar nu och full fart framåt!
“The road goes up and down and you´ll learn to love it”

Många långa kramar
Bea

Camilla Åkerblom SvenssonAnn-Catrine Lundberg
Camilla Åkerblom Svensson och Ann-Catrine Lundberg:

”Planerar jag som en kratta?”

Hej, Bea! När du minskade på mina, Camillas, pass kändes det först inte alls bra. Men jag har insett att det inte hade varit möjligt att göra två pass till den här veckan. Med sjukt barn och man, samt skola, renovering och svärföräldrar på besök. Jag vill inte låta negativ, men jag vet bara inte hur jag ska få till allt, som nu till exempel. Jag kom hem klockan 21.00 efter en och en halv timmes promenad med Ann-Catrine. Ska jag göra bollövningarna eller duscha, maila dig eller, just ja, deklarera… Det är möjligt att jag planerar som en kratta. Jag gör allt i sista stund och skoluppgifterna lämnas in samma dag det är deadline. Framförhållning existerar inte nu. Ändå mår jag inte dåligt mentalt och det är väl bra?!
Jag är hungrig och/eller sugen varje dag. Och argare. Ann-Catrine är aldrig hungrig. Då undrar jag om jag äter för lite av något eller om det beror på annat? Jag är väldigt frestad av glass, paj, pizza, korv, alkohol till exempel och det tar. Jag gjorde mitt intervallpass i onsdags, tyvärr med lika dåligt resultat. Ann-Catrine, däremot, sprang i 17 minuter, gick i två och sprang 12 minuter i fredags. Vilken prestation! Vi har kvar samma målsättning. Medan Ann-Catrine tycker att maten varit enklast måste jag säga motionen, framförallt promenaderna.
Jaha, så var det dags att gå och lägga sig. Just ja, krypningarna och de lugna rörelserna först och jag har inte gjort bollövningarna eller deklarerat…Så ser det ut.
PS. Måste tänka mig för. Allt jag skriver kommer ju i tryck. Det är kul att läsa vad man tyckt, så det får jag bjuda på. Hoppas på en friskare vecka, så jag kommer ikapp.

Ha det så bra! hälsar
Camilla och Ann-Catrine.

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Lägg fokus på rätt saker”

Hallå tjejer! Anledningen till att jag inte la på dig, Camilla, lika många pass som Ann-Catrine fick var ju just för att du skulle orka ha fokuseringen på det du ska göra. Det var inte meningen att du skulle göra fler pass förra veckan. Vi är alla olika. Däremot kommer den tuffaste veckan nu och nu krävs all planering du har. Jag skulle rekommendera att du sätter dig ner med din man i kväll och att ni sen planerar er vecka tillsammans. Vilka tider jobbar din man, när sitter du och pluggar, mellan vilka tider tränar du (kanske han också), vem hämtar barn och så vidare. Gör ett ramschema med tider (som ett skolschema) för den här veckan, för nu blir det tempo! När du då är inne i ramen träning behöver du inte tänka på allt det andra just då. Även när du är i pluggramen behöver inte träningen ploppa upp som ett dåligt samvete utan då ska du vara i pluggramen.
Underbart att läsa att du inte mår dåligt mentalt! Det är ju det som är hela grejen. Vi kan ha mycket omkring oss, bara vi lägger fokus på rätt saker.
Vad är du argare på? Kan du kanske ta ett litet fågelperspektiv på det du blir arg på och stanna upp och andas en liten stund för att se vad det var, egentligen?
Nu ska du äta lite mer kolhydrater, Camilla, eftersom det är så pass tuff träning som väntar. Det kommer behövas. Du är en kämpe, Camilla!
Din situation ser lite annorlunda ut, Ann-Catrine, och att vara ute och jogga så långt som du nu gjort är helt fantastiskt. Bra jobbat! Se till att äta lite mer kolhydrater nu när träningen blir tuffare med hela åtta pass denna vecka. Planera din tid du också och försök hitta gemensamma träningstider denna vecka så ni kan stötta varandra. Glöm inte att ta det lite lugnt emellanåt. Camilla, vad händer med dig om du gör de lugna rörelserna över tid…? En enstaka gång skapar ingen balans utan det är över tid du ser resultat.
Som sagt, nu kommer er tuffaste vecka. Det gäller att hitta två dagar där ni kan köra två pass (kanske enklast de lediga dagarna) eftersom det är bra om ni vilar helt en dag. Tre veckor kvar nu och full fart framåt!
“The road goes up and down and you´ll learn to love it”

Många långa kramar
Bea

Susanna AhlinUlrika Gustavsson
Susanna Ahlin och Ulrika Gustavsson:

”Den här veckan har varit motig”

Ulrika: Veckan har inte gått så bra, för kroppen har strejkat igen och det har varit väldigt frustrerande. Efter att ha ätit hälsobrödet fick jag ont i magen (magsäcken, liksom) och ordentlig fart på magen, om man säger så. Sen hade jag ont i magen flera dagar. Så fort jag åt något fick jag ont och sen var jag inte hungrig längre. Ett par tuggor och sen var det stopp. Jag blev illamående.
Men det här beror inte på brödet, skulle jag tro.
Jag har tränat ändå, men det kändes som att det tärde mer på kroppen än vad det gjorde nytta. Nu är magen i alla fall bättre och jag vill sätta i gång ordentligt igen. Det känns lite kämpigt när det blivit så mycket trassel. Nu tryter kämpaandan och jag behöver en spark i baken!

Susanna: Denna vecka har inte blivit som planerat för mig, heller. Jag hade tänkt träna mer för att få ut lite av den frustration jag känner inom mig, men det blev inte så. Den tid jag inte arbetat har jag tillbringat med mamma och pappa.
Jag och Ulrika känner båda två att det tryter. Vi kan inte sätta fingret på vad det beror på, men något gör att det inte längre flyter på.
Men visst har vi ändå genomfört många av de planer vi haft! Det är ju det som stärker en, att vi har genomfört saker och känner att vi lyckats med det. Men trots erfarenhet och ett positivt tänkande kan det bli jäkligt vissa gånger.
Våra planer för framtiden är att fortsätta med detta, att må bra och att nå den vikt och den kroppsform som får oss att känna oss nöjda.
Vi har även lite andra planer, men de är hemliga…
Kram, från Susanna och Ulrika

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Nu ska ni bara se framåt!”

Hallå tjejer! Nu suddar vi ut veckan som varit och ser framåt i stället. NI kommer ju nu att behöva all energi ni har till att träna de åtta pass som denna tuffaste veckan innehåller. För det krävs planering eftersom ni också behöver få in en dags vila. Det innebär att ni under två dagar behöver få till två pass, exempelvis en promenad med bollar på morgonen och ett tuffare pass på kvällen.
Ulrika, hoppa över brödet om det är så att magen reagerar starkt. Om det nu inte var en släng av maginfluensa du hade? Se till att få i dig ordentligt med kolhydrater denna vecka, eftersom träningen är så pass tuff som den är. Samma sak gäller för dig, Susanna., när du nu ska orka det tuffare tempot och du inte gjort de tuffare passen. En piggare Susanna smittar av sig till dina kära och de blir då piggare i sin tur. Tänk på att du kommer med ny energi och kraft om du först har tagit hand om dig själv. Fortsätt hålla fokus på era målsättningar. Ni kommer att möta tuffa dagar också i framtiden och det viktigaste är att ni väljer hur ni vill tackla dem. Det finns inget rätt eller fel och visst är det okej att ha ”låga” dagar som jag brukar säga. Dagar, när allt känns tungt och trist. Mitt tips i de stunderna är att acceptera att det är så just nu och att det inte behöver vara så i morgon. Ibland gör en natts sömn susen och ibland behöver vi lite hjälp av vänner och familj. Se till att omge er med positiv energi och positiva människor, så blir inte de låga stunderna så långa. Glöm inte diagonalkrypningen i detta läge!
Som sagt, nu kommer er tuffaste vecka. Tre veckor kvar nu och full fart framåt!
“The road goes up and down and you´ll learn to love it”

Många långa kramar
Bea