En aning förnedrande men mycket skoj.
Förutom att leka herre på täppan med en Vänsterpartist fördes självklart massor av diskussioner om det kommande valet och politik i stort.

I går kväll kollade jag på Ekdahls debatt mellan toppkandidaterna. Om man bortser från att de ideligen pratade i mun på varandra kändes det som att det var ganska klargörande om skillnaderna mellan partierna.
Marita Ulvskog lyckades med god hjälp från Carl Schlyter och Eva-Britt Svensson förklara det nödvändiga i att ta tag i situationen som uppkommit efter Lavaldomen.
Det är talande för högerns nya retorik att å en sidan hävda att man vill värna den svenska modellen men samtidigt inte vilja ändra på lagstiftning som så uppenbart är en inskränkning i just den modellen.

Ännu mera talande blir det kanske när borgerligheten helt ignorerar en samlad fackföreningsrörelses farhågor. Det är helt klart samma höger som vanligt, en höger som springer näringslivets ärenden. Någon som dock sticker ut hakan i positiv mening är den moderate riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson. Hon skriver på Newsmill om riksdagens och dess ledamöters roll i demokratin.
Måste säga att jag håller med om stora delar av hennes resonemang och tror att diskussionen om sådan här frågor är otroligt viktiga för att vår demokrati ska hållas levande och kännas verklig.