På en avdelningarna vi besökte satt personalen och väntade på oss. När jag och min kompanjon väl presenterat oss och personalen förstod att det var vi som var politikerna verkade stämningen ändras, först trodde jag bara att det var för att de tyckte det var lite obekvämt att få besök av oss.

Men mot slutet av samtalet sa de nästan unisont att de hade förväntat sig ett par äldre gubbar i kostym och slips och inte två någorlunda unga ganska ledigt klädda människor.
De trodde också att vi i princip skulle förhöra dem i EU-kunskap. Skönt att vi inte uppfyllde någon av de förväntningarna.
Dock rätt tråkigt att bilden av oss som är politiskt aktiva att vi bara skulle vara en gråmassa av gubbar i slips som slänger sig med svåra och underliga ord.

Det känns som att det är ett av många tråkiga bevis för att politiken och politiker kommer längre och längre från människor. Om demokratin ska fungera och vara det vi önskar måste många människor delta!
Ju fler människor som är politiskt aktiva och ju fler människor känner någon som är politiskt aktiv kommer att öka förståelsen för politiken och göra vår demokrati bättre.
Så en uppmaning till er alla, ställ krav på partierna att öppna upp sig och fundera själva på om ni inte borde gå med i ett.

Något annat som hände idag som också bara skadar demokratin var äggkastningen mot Jimmy Åkesson. Att ge sig på rasisterna med våld och neka dem rätten uttrycka sig och mötas kommer bara att ge dem sympati.
Sverigedemokraterna ska självklart granskas och mötas med motargument, det är så vi motar dem tillbaks.