Valet till Europaparlamentet närmar sig med stormsteg. Måste säga att jag saknar en ordentlig valtemperatur. Allt alla verkar prata om är vår ovilja att gå och rösta i det senaste valet och vad vi ska ta oss till om det blir ett lika dåligt valdeltagande den här gången. Tänk om vi använde all den energi som läggs på att prata om att folk inte går och röstar på att prata om vad vi vill göra istället.

Själv önskar jag att vi säger ifrån! Att vi visar att vi inte accepterar ökade klyftor i samhället och att vi kräver en politik som ökar rättvisan och jämlikheten i samhället. Om bara viljan fanns skulle vi kunna göra massor med alla de resurser EU sitter på.
Ett litet men naggande gott exempel är att vi skulle kunna styra om delar av alla de hundratals miljarder som vi lägger på jordbruksstöd, ett stöd som genererar enorma livsmedelsöverskott och slår ut jordbruk i tredje världen.
Jag skulle önska att vi la pengarna på att forskning och utveckling. Att vi satsar på gröna investeringar som till exempel bättre järnvägsförbindelser i Europa, då slår vi två flugor i en smäll. Det skapar jobb och möjliggör minskningar av våra koldioxidutsläpp.

Om vi ville skulle vi också en gång för alla förbjuda diskriminering i hela EU och där med visa att vi inte accepterar att människor behandlas illa enbart på grund av vad de tror på, vilken hudfärg de har, vem de gillar eller om de sitter i rullstol. Om vi bara ville skulle vi kunna göra allt det och mycket mera.
Det är det valet handlar om och det är därför vi ska gå och rösta.
Vi ska rösta för att vi är förbannade på orättvisor och att människor blir ovärdigt behandlade.